Niin oomme, armas, syksyyn saapuneet, syystuulet vaahterissa vaikeroivat, ja ilottomin lauluin iltaan soivat nyt sähkölangat kuni kanteleet, tai ei nyt ihan vielä, mutta kyllä nyt jo kehtaa hehkuttaa syksyn fäshöniä! Kevät-kesäkokoelmat jättää mut aina aika kylmäksi, pastellisifongit liuhuu ja mereltä tuulee, mutta syksy on aina ihan muuta. Kuten britti-Vogue kuuluttaa säännöllisesti joka syyskuu kannessaan: ALL CHANGE.  

Päätin jo keväällä, että tänä syksynä musta tulee Rick Owensin inspiroima uljas ja kaunis warrior queen. Katsokaa nyt näitä:
 1744314.jpg

1744316.jpg


(kuvat style.com)

Kun Owensin vahvat näytösasukokonaisuudet purkaa yksittäisiksi vaatekappaleiksi, paljastuu yksinkertaisia, silmittömän kauniita maanläheisiä värejä, puhtaita linjoja ja kauniita leikkauksia. Niin ja törkeän makeita saappaita.


Siis kerroksittain henkäyksenkeveitä, kapealinjaisia neuleasioita, HAAREMIHOUSUJA, kapeita trikoohousuja l. kalsonkeja, jotakin liehuvaa, tukka sekaisin ja kireä bomberi kaiken päälle. Rick Owensin nainen on hyvin läheistä sukua Marble Index -levyn aikaiselle Nicolle, miten mä muka pystyisin vastustamaan?

nico.gif

Sitäpaitsi tää meininki on selkeää jatkoa kuluneen kesän selkeyttä, neuletta ja tyrnejä gladiaattorikenkiä suosineelle linjalle, joten kyseessä on henk. koht. tyylini jalostaminen ja avartaminen eikä mikään pösilö yksittäisten trendien perässä hihhulointi. Niin!

       1741390.jpg

(Kuvat net-a-porter.com)

Koska ns. tosielämässä mulla ei ole mitään asiaa Riksun vaatekaapille, ja koska tarkoitukseni ei edelleenkään ole rynnätä suin päin shoppaamaan shoppaamisen vuoksi tai löytääkseni uuden identiteetin, kikkailen Owensin inspiroiman juttuni kokoon jo olemassaolevista vaatekappaleistani sekä allaolevan tapaisista, tuotos/panos-suhteeltaan hyvältä vaikuttavista asioista, joita Kusti-setä on kovaa vauhtia polkemassa mun luo. (tässä tosiaan puhuu nainen, joka inhoaa verkkokauppoja... Mutta kun halvalla sai!)

Kuvissa H&M:n halvennuksessa löytyneitä silkkijuttuja (sekä ne kalsongit)ja ruskeat puuvillahaaremihousut, ja yhdestä verkkoputiikista bongaamiani Acne/Tiger of Sweden -asioita. Filippa K:n mekonkin voi yhdistää soturinaisen lookiin.


1741393.jpg

1741392.jpg


(Kuvat zoovillage.com ja hm.com)

Onneksi kaapistani löytyy jo vähän matalammat ja skrodemmat ratsastussaapashenkiset saapikkaat. Ihan pikkuisen sinnepäin kuin nämä Chloën ihanuudet...

1741394.jpg

Näille kaapissani jo oleville jutuille on tarvetta taas, vanha rakas Preenin liehukepaita on Sugar Owens -tyylin kulmakivi! Sotkuinen tukkahan minulla on valmiiksi hoidettuna!

1741405.jpg

Vielä kun kaivelen esiin ruskeita ja mustia leveitä vöitä ja huiveja, ja todellakin jostain pilottimallisen nahkatakin, niin tästä voi tulla ihan jeppiskamaa! Niin ja viitanhan tarvii jokainen.

Otsikossa laulava Iggy Pop sopii tähän mm. siksi, että se seurusteli esikuvallisen Nicon kanssa, ymmärtää saappaiden päälle, ja on samalla hyvällä tavalla rumankaunis kuin hra Owens itse.

Owens_005_portrait.gif

(kuva Asha Mines)