Kävin asiallisilla asioilla Sirkus- ja burleski -illassa. Halusin jotenkin nyökätä olemuksellani teeman suuntaan, mutta en tuntenut halua pukeutua Naiseksi tai naamiaisasuun (mikä näytti olevan illan feminiinisille vieraille aika lailla sama asia).

Suomessa hetken riehunut burleski-buumi on mulle vähän njaa-aluetta. Ymmärrän, että monelle tuottaa iloa "oikeutus" korostaa ultranaisellisia/-miehekkäitä piirteitä, leikkiä rooleilla, jne, ja hyvä niin. Omalla kohdallani taas hypernaisellinen pukeutuminen, meikkaaminen ja elehtiminen tuntuu väärältä, en muistutakaan naista enkä todellakaan edes kunnollista drag queenia. Ja toisaalta, mä en ole koskaan kokenut, että olemukseni arkena olisi niin ankea, että elämäni saisi hirveästi uutta kun "luvallisesti" tälläydyn juhlahetkiin. Voi hyvinkin olla, että mä en jälleen kerran vaan tajuu.

 Omiin silmiini ei suomalaisburleskin piirissä ole kovin paljoa sattunut maskuliinisilla elementeillä leikitteleviä naisia, mutta epäilemättä heitä on runsaslukuisesti. Minä olen niitä, jotka kokevat olevansa maskuliinisissa vaatteissa enemmän nainen. Vaudevillen, kabareen ja sen sellaisen kulta-aikoina toisaalta belle epoquen Pariisissa tai 30-luvun Berliinissä oli paljon kiinnostavia, taiteellisia daameja, jotka lainasivat vaatteensa miehiltä.

Mustan jakun, vanhanajan ratsastusmallisten samettihousujen, kermaisten vintage-korkojen, alupaidan ja SIVUJAKAUKSEN historiaa ja nykypäivää huokuva maskuliinisfeminiininen referenssi varmasti hukkui eilen puuteripilveen, höyhenpuuhkien sulkasatoon ja polyesterisatiinisten korsettien aiheuttamaan staattiseen sähköön, mutta kauheasti mä viitoin paitsi Marlene Dietrich -suuntaan, myös niihin villeihin, vapaisiin, lippa vinossa ja kädet taskussa pahennusta herättäneisiin, Pariisiin karanneisiin naisiin. (Lukekaa Henri-Pierre Rochén romaani Jules ja Jim, siellä niitä vilisee. Leffanhan kaikki ovat jo nähneet?) (A propos, silmäpussini ovat hommage à Jeanne Moreau.)

(Muistatteko sen Ab fab-kohtauksen, missä Eddie selittää, kuinka sen koko kroppa roikkuu poskipäiden varassa? Samalta alkaa tuntua täälläkin...)