Olen etsinyt pitkään jonkinlaisia mustia "peruskorkkareita" - tarpeeksi siroja, mutta tukevia, kävelynkestäviä mutta juhliin valmiita - vähän anonyymejä kenkiä, joiden muotoilu kuitenkin jaksaisi kiinnostaa, ainakin käyttäjäänsä. 

Fysiikkani ja olemisentapani sallivat korkeat korot, mutta vaativat päkiän alle pienen platformin, koron pitää olla tukeva kestääkseen alituista ravaamistani. En halunnut mitään huomiotaherättäviä detaljeja, mutta perusasioiden piti olla kunnossa: Ei muovikorkoja, ei kepsun näköisiä vetoketjuja, ei muuta kuin nahkavuori (kevätkenkä, jossa on hiostava vuori, tekee minusta tahmatassun, eikä se edes jousta). Kun vaatimuslistaan yhdistää pihiyteni, ei ihme, että olen kiertänyt kauppoja turhaan.

Hovihankkijakseni vaivihkaa hivuttautuneen verkkokauppa Yooxin talvialeissa poimin toivelistalle kasapäin melko lupaavia nilkkureita ja avokkaita. Ehkä tähdet olivat kerrankin oikeassa asennossa, ehkä vanhat roomalaisjumalat puuttuivat peliin, tai ehkä mun maku vain on outo, kun saaliikseni päätyivät lopulta nämä lempimerkkeihini lukeutuvan AF Vandevorstin kengät - noin 85 % alennuksella alkuperäisestä hinnasta.

Belgialaiskaksikon "shoeboots" ovat miellyttävän simppelit ja kiltit (laatikon tekstistä huolimatta), mutta kengän "valekiilapohja" tekee kuitenkin niihin jotain ovelaa - ja kumipäällysteisenä lisää käyttömukavuutta, minkä pääsin heti iljanteisilla kaduilla toteamaan. Matalien varsien ansiosta näitä on helppo käyttää jopa hameiden kanssa - tai pyjamahousuiksi päätyneiden Monkin kalsareiden...

Pale Saints teki Nancy Sinatran ohjelmiston pikkutuhmasta Kinky Lovesta unohtumattoman ilmavan kauniin version 20 vuotta sitten. 10 vuotta sitten ystäväni Lotta soitti sitä aina meidän dj-illassa nimeltä Free Arthur Lee!, tänään aion vaatia toivoa sitä Lotan soittamana Indian Summerin after work -illassa.

Huomenna Helsingissä vasta riittääkin fashionistoille ja muotipepeille tekemistä: Raflassa katetaan jälleen Fashion-kirppis ja Indian Summerissa Töölö Fashion Instituten Liisa, Suvi ja Aki saumuroivat asiakkaiden valkoisista paidoista hätkähdyttäviä luomuksia. Minä ja AF Vandevorstit aiomme kipittää näiden väliä, nähdään!