Sain Honey Junkielta seuraavankaltaisen musahaasteen: "Listaa viisi laulua, joista pidät tällä hetkellä. Ihan sama, mitä genreä ne ovat, millaiset sanat niissä on tai ovatko ne edes hyviä, mutta niiden täytyy olla lauluja, joista todella nautit tällä hetkellä. Tämän syksyn parhaat biisit, jotka saavat olla joko täysin tuoreita tai mahdollisesti vanhempia tapauksia. Postaa siis lista näistä viidestä tämän hetken lempparilaulusta blogiisi ja haasta sitten viisi muuta bloggaajaa samaan!"

Mä vähän väärinkäytän tätä haastetta. Kuten varmaan blogiani ja sen otsikoita silmäilleet ovat huomanneet, mulla ei muuta olekaan kuin jumitusmusiikkia, josta sitten revin fiilikseni ja jopa dagens outfit -postaukset. Koetan jättää viime aikoina blogissa vilahdelleet biisit nyt väliin ja listaan muuten vaan välttämättömiä syysbiisejä. (Näistä suurin osa on kuulunut syysjumitukseeni ammoisesta 90-luvusta lähtien, onko se sitten terveen merkki vai ei...) Koetan myös selvitä listauksesta ilman The Smithsejä!!!! Nyt jo jännittää... (Biisien nimet toimivat linkkeinä kyseisen kappaleen youtube-julkaisuun.)

Haastan musiikistaan avautumaan Oi ihanan turhamaisuuden Kirsikan ja Marian, Freyan, Alinean ja Liisan.

1.
Nick Drake - From the Morning

Alkusyksy on herkän folkpopin aikaa, eikä kukaan tee sitä kuten Nick teki (paitsi IHAN KOHTA meidän bändi, vai mitä Antti?!?). Tämä on äärimmäisen kauniin Pink Moon -levyn ehkä kaikkein kaunein, myös lyriikoiltaan: "
So look see the days/The endless coloured ways./And go play the game that you learnt/from the morning."

(Hyvää folk-ihme-poppia tekee myös mun ent. bändikaveri, ja muutenkin tunnettu kotomainen artisti Ville.)

2. Pulp - My Legendary Girlfriend

Syksy on myös junnaavan ja vieraantuneen elekrtonisen popin parasta aikaa. Tehdäänhän sitä nykyäänkin, mutta nyt on aika kaivaa esiin Pulpin varhaisemmat levyt, kuten Freaks (vm.1987) ja Separations (1991), jolta legendaarinen tyttis löytyy. Ne nykivät taas tuoreesti eivätkä yhtään liian sofistikoituneesti.

(Olisin laittanut tähän mieluummin Freaks-levyn biisin I Want You, hienon Scott Walker/Cohen -tunnelmansa takia, muttakun ääninäytettä ei löytynyt. Etsikää itse ja laulakaa mukana:
"I want you, it doesn't hurt to say I want you/ I need you, I never thought I'd say I need you/ I'll keep you,oh yes I'll keep you and I'll throw myself away, away, away/
And I'll break you because I lose myself inside you/ I'll make you
fit in the space that I provide you/ I'll take you, oh yes, I'll take you just to push you far away, away, away." Ei tarvitse olla lälly ollakseen romanttinen.)

3. A Tribe Called Quest - I Left My Wallet In El Segundo

Välillä pitää olla hauskaakin. Eikä kaikkia feel good -asioita tarvi aina selittää. (Ja tästä tulee aina mieleen ystäväni L soittamassa sitä miksausta tästä, toivottavasti luet tän!)


4. Pixies - Where Is My Mind?

Anu väittää, että Cure on oleellisinta syysmusiikkia, mutta oikeasti Pixies on.

5. Stereolab - Ping Pong

Syksy on myös poliittisesti tiedostavan, ranskalaisittain murtavan poppiksen kulta-aikaa. Tästä muistuu mieleen eka opiskelusyksy ja sen kautta vahvistuu havainto, ettei mikään hyvä asia ikinä muutu, kuten uuniomenien maku, Nekalassa pussailu, ja villapaitojen yhdistäminen minihameisiin.


Ps. Hiuskriisi tällä kertaa ohi, kutrini hulmuavat nykyään ittevärjätyn tummahkoina (vaikka sävy oli "vaalean kullanruskea") ja olo on tyytyväinen. Väljähtäneen kuontaloni muistoksi ja muutenkin mustavalkoisen postauksen kunniaksi julkaisemme oheisen taidekuvan solmuineen päivineen:


1881169.jpg