Suuresti arvostamani ja ihailemani stylisti Minttu Vesala osaa aina sanoa muodista ne asiat, joita itsekin melkein vähän niinku ajattelen. Mintun mielipiteitä on huomenna ilmestyvässä Nyt-liitteessä ja verkossa siis jo NYT. (Pun intended.) Hän myös osallistuu  Animalian 50-vuotisjuhlan Turkikset designpääkaupungissa -keskusteluun Bio Rexissä huomenna klo 19 ja on sitä ennen Radio Helsingin aamuvieraana klo 8.35.

Suosittelen myös kaivamaan esiin tammikuun Olivia-lehden (meillä Suomessahan on semmoinen näppärä kunnallinen laitos kuin KIRJASTO. Ainakin vielä). Minttu kaipaa siinä pitkässä haastattelussa Suomeen (myös minun peräänkuuluttamaani) laadukasta muotipuhetta, esimerkkinä sanomalehtien muotikritiikit. 

Lainaan Nytin haastattelusta muutaman minttuismin, jotka allekirjoitan, kultatussilla.

"Jos jumala on kaikkivaltias ja hyvä, miksi hän sallii kokovartalohaalarin paluun?

Mikään ei ole kuumempaa kuin ihanamuotoinen nainen kokovartalohaalarissa ja korkokengissä."

"Pitäisikö turkistarhaus kieltää?

Kyllä. Villieläinten järjestelmällinen kiduttaminen vaatteiden takia on vitun tyhmää ja älyllisesti pienimielistä. Mutta lihaeläimistä tulisi käyttää kaikki osat. Jos eläin antaa elämänsä siihen, että siitä tehdään pihvi, niin olisi reilua, ettei mitään heitetä hukkaan."

"Pitää kokea herätys, että onnistuu tässä työssä. Pitää olla visuaalista janoa, kiinnostusta vaatteisiin ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Stylisti koetaan hirveän usein pelkäksi rätinheiluttajaksi. Ja toki noita "vitun stylistejä" on tosi paljon, mutta onhan sitä paskoja lääkäreitäkin"  

(Kuva Helsinki 10:n bileistä viime keväältä, siellä oli esillä mieletön sarja Mintun omakuvia.)

Ihana Annie, tässä Designer Drugin kanssa yhteistyössä, on tietty yksi tunnetuimpia Mintun stailattavia.