Ihan vaan pikaisesti: havaitsin Kalle Kinnusen erinomaisesta (Suomen Kuivalehden sivuilta löytyvästä)blogista, että ikuisen päähänpinttymäni aiheesta, Baader-Meinhof-jengin eli RAF-järjestön eka sukupolvesta on tehty elokuva, ja se saa Suomen ensi-iltansa Rakkautta&Anarkiaa -festareilla just nyt. Elokuva perustuu Stefan Austin teokseen Der Baader-Meinhof Komplex, joka lienee kattavin (joskin puolueellinen, mutta niinhän ne on kaikki) esitys kyseisen ryhmän historiasta, mitä olen lukenut. Ja olen lukenut alan kirjallisuutta pal-jon. (Paras kirja aiheesta taas on aiemminkin mainostamani Katariina Lehdon Ulrike Meinhof - Lähemmäs totuutta, ei todellisuutta.

Koska nyt ei olla graduseminaarissa, en mene sen syvemmälle syihin, miksi RAF kiinnostaa, tyydynpähän vain Kallen tavoin toteamaan: "
Nämä terroristit näyttävät hyviltä ja käyttävät erittäin tyylikkäitä vaatteita. Ja niinhän sen pitääkin olla, jos halutaan pysyä kiinni todellisuudessa. RAF:n jäsenet ajoivat Porscheja ja olivat maailman parhaiten pukeutuvia terroristeja."

Tarkkaavaisimmat ovat varmasti nähneet Gudrun Ensslinin ja muiden RAF-böönien vaikutuksen catwalkeilla ja lehtien sivuilla. Kaupunkisotureista puheenollen...

(Oikea Gudrun ja elokuvan kuvitusta, googlella kuvahaettu)

RAFJanRGudrunE.jpg

6a790c6e0db152278d813c45b439a57a_image_d

610x.jpg

baadermeinhof_pressi42.jpg

9dabd195b9.jpg

200px-Baader_meinhof_komplex.jpg

Elokuvan traileri täällä.