Nyt kun pyöräilyshortsien tai katkaistujen college-varkkareiden yhdistäminen kapealinjaiseen smokkiin on taas hetken viimeistä huutoa, on syytä paitsi ostaa asun just sopivasti rikkova hassu hattu, myös nostaa sitä hattua tyylin varsinaisille kehittäjille.

img104.jpg

Stylisti Ray Petri oli noin viisi vuotta 1980-luvulla maailman vaikutusvaltaisin muoti-ihminen, jonka luoma "Buffalo Style" toisaalta omaksui kaikki brittien kaduilla sillä hetkellä vallinneet tyylit - post-punk, kasari-modit, ragga-hemmot, hiphopparit, kitarapopparit, gootit - ja laittoi ne tehosekoittimeen, ja toisaalta loi ihan uutta ja jäljiteltyä yhdistämällä nämä viittaukset räätälöityihin vaatteisiin ja sporttivetimiin, mieluiten kaikki yhtäaikaa.

img095.jpg

img080.jpg

Petri stailasi erityisesti miehiä ajan uuteen mediaan - iD-, The Face ja Arena -lehtiin. Hän puki pojat hameisiin ja käytti ensimmäisenä säännöllisesti mustia mallikundeja isoissa kuvauksissa. Petri yhdisti kirpparilöytöjä high fashioniin, gay-kliseita (hello sailor!) afrobiittiin, ja punk-vaikutteita verkkareihin.

img123.jpg

img131.jpg

img125.jpg

Buffalon ydin on sporttivetimien rentouden ja räätälöidyn ryhdin miksaus. Buffalo-tyypit ovat jotenkin uljaita ja samalla hauskoja. Ei ihme, että naisetkin innostuivat buffalosta, etunenässä The Facessa assarina työskennellyt Neneh Cherry...

NenehCherry_RawlikeSushi_Back.jpg

(Suomeen asti buffalosta heijastui aikanaan lähinnä Nick Kamen Levi's-mainoksissa...)

Buffalon vaikutus näkyy noin joka toisen nykysuunnittelijan ja pukeutujan sensibiliteetissä, myös naisten puolella. (Alexander Wang, sanonpahan vaan.) Vaikka inspiroituneita riittää, alkuperäiset Petrin stailaukset eivät ole menettäneet yhtään tuoreuttaan.

img086.jpg

Petri-kuvat on poimittu Niwdenapolis-blogin postauksesta. Se kannattaa lukea, samoin Buffalo-kuvaajiin lukeutuneen Jamie Morganin haastattelu Showstudiosta. Lisää hyvää juttua mm. Observerin ja New York Timesin sivuilla. Buffalo: The Life and Style of Ray Petri -niminen kirja olis kiva ylläri.

3RPBuffalo.JPG

Onneksi buffalo-asennetta voi mukailla täällä Suomemme suloisessa suvessakin!

"Who's looking good today?
Who's looking good in every way?
No style rookie
You better watch, don't mess with me"

386_8658.JPG

386_8651.JPG

386_8655.JPG

386_8659.JPG

386_8661.JPG

386_8652.JPG

386_8664.JPG