Tiedättehän, kuinka taitavia eräät ovat löytämään kirppikseltä mielettömiä aarteita, ja vielä tuunaamaan niistä entistäkin ehompia? Minua kurjaa on riivannut huono kirppis-onni pitkän aikaa, en ole löytänyt kuin nukkaantuneita pölyesterriepuja (pun intended) hirmuisilla hinnoilla, siinä määrin että olin luovuttamassa tämän miltei kaksikymmentä vuotta jatkuneen harrastukseni suhteen.

Mutta sitten alkoi tapahtua. Ensin Tampereen Bonus-kirppikseltä (Itsenäisyydenkatu) löytyi Tärkeälle Henkilölle merinovillainen, kullanbeige pooloneule - merkkiä YSL pour Homme. Neljällä eurolla. (Kommenttilaatikossa voitte äänestää, että Tärk. Hlö antaa kuvata itsensä ja JULKAISTA sen kuvan täällä - on meinaan très chic!)

Seuraavaksi astelin maanantai-iltapäiväisen Radiokirppiksen (Laukontorin kuve) pahamaineiseen tungokseen. Pyörrytti ja vähän oksettikin, mutta pengoin urheasti kaikki pöydät - ja palkintona oli suunnilleen Graalin maljasta seuraava: Irja Leimun Pentikille (!) 80-luvulla suunnittelema villasekoitetakki, jonka leikkaus on hyvinkin vertailukelpoinen saman ajan japanilaissuunnittelijoiden tuotosten kanssa. Puhumattakaan kankaan ja työn laadusta (Made in Finland). Lähes pitämättömän oloinen takki on vuoreton, sen materiaali (villa-viskoosi-hippanen nylonia) on neulottu pinnalta eläväksi, sisältä liukkaaksi. Taikatakin voi napittaa vähintään kuudella eri tavalla (joista osviittaa kuvissa) säkkimäisestä kurvikkaammaksi, tai sen voi jättää viitaksi, helmat liehuvat epäsymmetrisinä, nappeja on hassuissa mutta tarkoituksenmukaisissa paikoissa (ja kauluksen alla tasku), se on kevyt, sitä voi pitää sisälläkin hikoilematta, se lämmittää lokakuisissa tuulissakin - ja ennenkaikkea se tekee minut hyvin, hyvin onnelliseksi (ja kiinnostavan näköiseksi!).

1965375.jpg1965357.jpg

1965340.jpg1965378.jpg

1965349.jpg

1965352.jpg1965365.jpg

1965376.jpg1965364.jpg

Takin alta vilkkuvan ruskeanharmaan kotelomekon löysin samalla reissulla. Merkki Etcetera, matsku napakasti joustavaa ohutta villasekoitetta, kaula-aukko pukeva!

1965322.jpg1965330.jpg

Ai niin, nämä kustansivat yhteensä kuusi euroa...

Otsikon biisivalinnan motivaatio on Erään iltapäivän
arkistoista löytyvä totuus: Lokakuu on Leonard-kuu.