Harva vaatekappale vaikuttaisi olevan niin kaukana tämähetkisestä perustyylistäni kuin a)kuviollinen, b)puolisääreen ulottuva c)kellohelmainen d) HAME. Pakkohan se siis tilaisuuden tarjoutuessa oli ottaa haltuun. (Nikkaroin samalla kameratelineen pokkarilleni. Vessapaperirullasta ja maalarinteipistä. Nyt mää mahdun kuvaan kokonaan!!!)

389_8907.JPG

Hankalanmittainen ja -mallinen hame yhdistettynä miehekkääseen tai/ja strukturoidumpaan yläosaan on itseasiassa kiehtonut mieltäni jo hetken. Tässä Samu-Jussi Kosken Marimekolle suunnittelema hame ei ole demeulemeesteriäisittäin epäsymmetrinen, mutta kauniisti se laskeutuu ja hulmuaa. Printtikin viittaa sopivan epämääräisesti johonkin tiikerin suuntaan.

389_8906.JPG

Päällimmäinen pukeutumismörköni hameiden suhteen on se, että mun jalat näyttää niissä tukevilta ja perslaaki leveeltä. Niinhän siinä käy nytkin, mutta omaa silmääni tämä jotenkin miellyttää, pitkä kapea tumma toppi ja liivi tekevät yläosan kuitenkin solakaksi.

389_8912.JPG

Hame on jälleen äitini vanha, hän oli kuulemma "kasvanut siitä yli". Jos teistä vaikuttaa, että n. 87% vaatetuksestani on peräisin mun mutsilta (ja loput h&m:ltä...), olette täysin oikeassa.(Ks. kategoria "perintökalut".) Virosta hankittu hopeinen riipus on valitettavasti vain lainassa samaiselta periyttäjältä.

389_8914.JPG

Hulmuavahelmaisessa hameessa on pakko tanssia paljasjaloin, ainakin jos on katsellut koko viikon Kate Bushin esimerkkiä. (Ja mä sentään naureskelin koko ironisen 90-luvun niille tytöille, jotka "vapauttivat naisenergiaa" indiepop-klubien tanssilattialla. Tytöt taisivatkin tietää paremmin.)

389_8904.JPG

389_8913.JPG

Muistan taas senkin, miten ihanaa oli tanssia flamencoa ja istua tunnin lopuksi lattialle treenihame päällä kaikesta koputuksesta samaan aikaan voimia saaneena ja kuolemanväsyneenä. (Siinäpä harrastus, joka täytyy elvyttää...) Ja jotenkin mieleeni nousee taas Patti Smithkin, vanhempana ja relampana (ainakin hiukset ovat riehumisesta aidolla harakanpesäepäkampauksella!).

389_8911.JPG

Harmaan, mustan ja ruskean sävyjä toistava asuni ei ehkä suoranaisesti räisky värejä, mutta tässä ympäristössä ihan riittävästi oikeuttaakseen päivän biisivalinnan.

Mitä mietteitä mää hameessa herättää teissä? Entä muuta asiaa/epäasiaa?