Olette kenties nähneet paikallisessa H&M-liikkeessänne vielä alennusmyyntien vihoviimeisen loppurytistyksen jäljiltäkin vinon rekillisen kiiltäviä, hihattomia polvihousuhaalareita, kaikissa kokoluokissa, alle kolmasosan hintaan alkuperäisestä. Olette kenties miettineet, kenelle hullulle Menkkahaukka kuvitteli moisia riepuja voivansa kaupitella.

Vastausta ei tarvitse kaukaa etsia!

1816032.jpg1816031.jpg

1816034.jpg1816040.jpg

Satiinihaalari - H&M (polyesteriä ja nailonia, jee!)
Neuletakki - Filippa K
Kaulahuivi - äidin entinen (tuossa viikonloppuna, kun meinasi syksy käydä tosissaan päälle, mä heräsin hirveään havaintoon etten omista yhtään mustaa kaulahuivia!! No nyt on, jtn villasekoitetta)
Kengät - Vagabond

1816055.jpg

1816049.jpg

Rrrakastan niin tätä haalaria, jollaista olen halunnut "aina", viimeistään keväästä saakka. (Suurimpia syyllisiä himooni internetmaailmassa Punky B., Bambi ja Sartorialistin kuvaama nainen.)

Tässä yksilössä on kaikki tarvittava: Haaremihousuhtava alaosa, kuminauhavyötärö JA rusetille solmittava nauha, kiiltävä tumma väri-joka-ei-ole-musta*, leveät olkaimet ja mielestäni oikein imartelevasti pussittuva yläosa. Urbaani soturi tarvitsee helppoja vaatteita, haalari on vielä vähän iisimpi kuin mekko.

Vielä kun asetin nenälleni keikkumaan kirpparilta löytyneet Laura Biaggiottin lasit, kaikkien tavoittelema hullu taidetäti -look oli enemmän kuin valmis!

1816061.jpg

* Kutsun tätä väriä elokuunyönsiniseksi, tai luumunväriseksi - Tarkoitus oli kuvata inspiraatiokuvana juuri hankkimani puolitoistakiloa edullista unkarilaista luumua, mutta kerkesin syömään ne huomaamatta.

Mustikka on myös lähellä samaa värimaailmaa, mistä päästäänkin joustavasti elokuvaan My Blueberry Nights
(ohj. Wong Kar-wai). Siinä soi Harvest Moon -klassikko Cassandra Wilsonin laulamana, Rachel Weisz on kamalan kaunis, ja Jude Law suutelee Norah Jonesin kanssa niin että katsomossa asti haukotaan henkeä.

Ps. Satiinihaalari ei ole aivan rehellinen vastaus Honey Junkien kotiasuhaasteeseen (vaikka hiihtelinkin tässä vain himassa kunnes päätin olla reipas ihminen ja häikäistä tänään koko Tampereen). Kotoisaa eleganssiani olen esitellyt mm. täällä ja täällä. Vuodenajat vaihtuu, trikoot, neuleet ja villasukat pysyy!