Harrastan Tampere-valitusta (SYYSTÄ) ihan riittämiin, mutta juuri nyt kaupunki vaikuttaa melko ok paikalta. Mm. näistä syistä:

1. Paikalliset design-yrittäjät ja -toimijat ovat yhdistäneet voimiaan, tuloksena on kiinnostavan kuuloinen Design On Tampere -projekti (jota voinee verrata Helsingin Design Districtiin). Mm. Super Mukavan ihmiset ovat tässä mukana. DOT-suunnistus ja kaupunkitilaa valtaava soihtukulkue kuulostavat mielenkiintoisilta (Yours truly on kulkueessa mukana, kuinkahan turvallista se sitten mahtaa olla...) Kerron täälläkin DOTista lisää, kun saan lisää infoa ja ennnkaikkea ehdin sisäistämään sitä. Tällä hetkellä paras Design On Tampere -infosaitti lienee Facebookin ryhmäsivu.

2) Syysfestarit! Tämän viikon Monsters of Pop, lokakuussa Mansedanse. Odotan etenkin lauantain Op:l Bastards -keikkaa tuskin housuissani pysyen. (Koko MOP-ohjelma löytyy täältä.)

3) Gallant Clothesin valikoima. Stailia svedu-vaatetta ei tunnetusti puske täällä vastaan joka nurkalla, Stockan valikoimat ovat väsynyt vitsi. Iso kiitos siis Anulle ja Jaskalle, joilta löytyy Tigeria, Whyrediä, Velouria,Cheap Mondayta, Swedish Hasbeensiä - myös American Apparellin tehtaiden tuottamia t-pait oja. Ja niitä Antti Asplundin ristejä.

Viimeksi liikkeessä asioidessani varsinaiset syysjutut tekivät vielä tuloaan - mikä tarkoittaa sitä, että Whyredin tummansiniset/lilahtavat huippukauniit nilkkapituiset korkkarit olisivat just nyt kovin inhimillisen hintaiset...

Kaikkia tuotteita saa myös liikkeen verkkokaupasta, kannattaa huomioida kanta-asiakasalennukset!

Puhuin samasta liikkeestä vuosi sitten, ja haastoin kanssa-tamperelaisia:

"Pidettäiskös tytöt ja pojat (GC:llä on vähintään yhtä maukas valikoima miesten vaatteita) tässä kuussa perinteisen ja vähän höhlän Älä osta mitään -päivän sijasta/ohessa "En ostakaan viikottaista kertakäyttövaatetta ketjuliikkeestä, vaan tuen ostoksillani laadukkaampaa tuotantoa ja paikallisia yrittäjiä" -päivä? Kun jopa Tampereella alkaa olla ihan oikeasti kiinnostavia liikkeitä, ja nyt en todellakaan puhu Gina Tricotista..."

Haaste on yhä erittäin ajankohtainen, ja koskee MYÖS ja eritoten paikallisia tyylibloggarikollegoitani!

Henkka, Maukka, Vila ja Gina selviytyvät luultavimmin finanssikriisien riepotuksesta ilman juuri sinun jokaviikkoista panostasi - Pienyrittäjillä saattaa olla nihkeämpää. Ja jos kaupungista loppuvat ihan kaikki kivijalkaputiikit, ei ole enää kellään kivaa. (Jos kuulostan inhottavan syyllistävältä - onnistuin tavoitteessani!)