Ylipitkän pääsiäisviikonlopun monista kohokohdista yksi* oli SHINE 2009:n keikka Kuudennella linjalla. Yhtyeen taidokkaasti tuottama Beloved-henkinen ysäripulputtava musiikki ammentaa tietysti juuri MINULLE tärkeimmältä syna-aikakaudelta, mutta tekee sen aivan omalla ja tuoreella tavallaan. En ollut ihastuksissani yksin, esimerkiksi Echo Beach -blogin Jani - jonka soittamaa musiikkia kohta 20 vuotta (APUA) kuuntelemalla olen oppinut melkein kaiken mitä tiedän, vaikkakin ymmärtänyt osan siitä väärin - ja DJ Fummer jakoivat tunteen.

SHINE 2009 - HIGHER from SHINE 2009 on Vimeo.

Kuultiin jopa rohkea väite, että SHINE 2009 on parempi kuin Villa Nah...(Olen sikäli samaa mieltä, että Villa Nahin tyylitietoisen melankolinen kasikytlukulaisuus on tavallaan helppoa ja turvallista suomalaisessa mielenmaisemassa, SHINEn edustama linja on edelleen pienempää ja oudompaa, ja kiinnostavampaa.) Mut on ne molemmat ihanii! Päättäkää itse! Saa tykätä molemmista!

SHINE 2009 - NEW RULES from SHINE 2009 on Vimeo.

*Muista kohokohdista mainittakoon saman illan puuduttavan indie-hittidiskon katkaissut Njassan mahtava setti Primal Screameineen ja Happy Mondaysineen. Ja olihan sekin "mahtavaa" omalla tavallaan, että meikämummua tuli pokaamaan Tony Halme -look-a-like kultaketjuineen päivineen klassisen suoraviivaisella tavalla, tulemalla sanaakaan sanomatta viereen seisomaan, aina uudestaan. Hallelujah!