Sadepäivä + naisjazzlaulajat + eilen nähdystä Derek Jarman -dokumentista* jälleen puhjennut arvostus luovia hulluja ja totaalisen övereitä ihmisiä kohtaan + Phoebe Philon ensimmäinen kokoelma Celinelle + sakset + jälleen yhdet perintönahkahousut = aidot häpäsyshortsit!

388_8842.JPG

388_8844.JPG

Kun tässä blogimuutostöiden yhteydessä on tullut kahlattua kaikki asupostauksetkin läpi, olen ihan vilpittömästi ilahtunut suunnasta, johon tyylini on kehittynyt. Rohkeuteni käyttää outoja vaatekappaleita ja kokeilla väriyhdistelmiä ja leikkauksia on lisääntynyt. Samoin jonkinlainen varmuus, tiedän jo kaupassa tai kuvan nähdessäni, toimiiko juttu mulla, hutiostoksia ei ole esimerkiksi kertynyt enää ollenkaan, sen sijaan miltei jokainen kaappiin päätynyt tai jäänyt vaatekappale tekee mut älyttömän onnelliseksi, saa tanssimaan peilin ääressä.

388_8843.JPG

388_8851.JPG

Ymmärrän kyllä, ettei mun pukeutumistyyli ja ajatusmaailma aukene kaikille, ja herättää hilpeyden lisäksi ehkä taivasteluakin, eikä ole tarviskaan. Eiköhän tähän maahan ja jopa muotiblogistaniin yksi itsetyytyväinen, mutta kohtalaisen harmiton kylä- ja muotihullukin mahdu!

388_8859.JPG

388_8856.JPG

Valkoinen neulepaita viskoosia (muistaakseni, tästä on musta pesulappu leikattu irti...) Filippa K, alla harmaanruskea H&M-toppi, mutsin vanhat farkkumalliset nahkahousut ruotsalaista tekoa, Saki Leather on ilmeisesti motoristien vaatettajia (vanhempani harrastavat ns. veteraanimoottoripyöriä), kiilakorot Bronx, laukku kirpparilöytö. Keltainen, Ritva Fallan Marimekolle suunnittelema asetaattipaita löytyi tehtaanmyymälästä ja maksoi 15 euroa...

388_8860.JPG

388_8857.JPG

Vaikka olen innokas tuunailija, olen huomannut, että yksi ihan itse turmeltu vaatekappale per asukokonaisuus riittää (minulle siis, toiset osaavat yhdistellä kreisejä juttuja luontevasti). Ns. perusvaatteita tarvitaan kesyttämään nahkashortsit ja purkupaidat. Kuten monta kertaa on todettu, on henk. koht. määrittelykysymys, mitä ne perusvaatteet itse kullekin ovat. Rohkaisisin kuitenkin itse kutakin uskaltamaan laajentaa myös perusvaatekäsitystään - minihameiden, tunikoiden, teepaitojen, leggareiden ja farkkujen lisäksi kun maailmassa on niin paljon vaateklassikoita, jotka vain odottavat haltuunottoa!

388_8845.JPG

388_8850.JPG

Toimiakseen minulla, perusvaatteissa pitää aina olla jokin ekstra. Filippan neuleessa se on tällä kertaa materiaali ja hihojen "hihnat".

388_8840.JPG

Niin ja tummanruskea näyttää taas vaihteeksi tolkuttoman hyvältä - ainakin Rickin, Haiderin, Meidän Pariisin Annan ja minun mielestäni!

*Jarman-dokumentista tulee uusinta Teemalla sunnuntaina, ja sen voi katsoa myös Areenalta kuun ajan. Minusta taas on näköjään tullut kävelevä tv-opas.

Ps. Jos etsitte Tampereella vaihtoehtoista tekemistä viikonlopun Tammerfesteille - go Musta Pispala! Tai menkää perjantaina café Mustaanlahteen nauttimaan Näsijärvinäkymistä ja hyvästä dj-meiningistä. Tai niinikään Särkänniemen lähelle Bikinibaariin. Myös Teiskontien Bulldogissa (Kalevassa) ja Hämeenkadulla Out Of Juicessa pääsee dj-musiikin avulla henkisesti, ellei fyysisesti, kauas keskustorin kaljateltasta. Ja saattaa bongata nahkashortsisen bloggaajankin, kuka tietää! (Olen myös kävelevä menovinkki.)