Tyylikkään Musta tuntuu -blogin hauska ja fiksu Spots listasi Elämänsä aakkoset ja haastoi meikäläisen tekemään samoin. Tämä listaushan on tuttu jokaiselle Gloria-lehteä joskus tavanneelle, ja IMHO lehden parasta (ainoaa...) lukumateriaalia sen jonkun henkilön tyyliä esittelevän aukeaman ja Juha Vakkurin kirjapalstan lisäksi.

Koska mun blogi ei varsinaisesti käsittele mun "elämää", täältä pesee Sugar Kanen tyylielämän aakkoset, osa 1. (Sitäpaitsi mä vastaan yhteen aakkoseen aina välillä monta, ja vieläpä kuvin. Kattellaan sitten, KUN Gloria itse VIHDOIN tajuaa lähestyä mua niiden real life -aakkosten kanssa...)

A on

Aurinko
Auringonvalossa on siisteintä vuodenaikojen mukaan vaihtelu. Naapuritalon takaa kajastava talviaurinko esim. just nyt saa mut kaivamaan esiin jotain kylmään valoon sopivaa värikästä.

Ann Demeulemeester

ann_demeulemeester.jpg

Kun minä olin vielä nuorempi, viksu muotilehdistö vaahtosi Antwerp Six -nimellä tunnetusta suunnittelijajoukosta. Vaivihkaa minusta tuli vähän vanhempi, ja huomasin rakastuneeni Ann Demeulemeesterin sitkeään tyyliin - ei vähiten siksi, että Annilla ja mulla on nykyisellään samat päähänpinttymät eli esikuvat.

Demeulemeester-linjaa eivät trendit hetkauta, mutta toisinaan - kuten juuri nyt - trendipetterit ja -petterittäret imitoivat sitä. Kaiken goottivaluvan (tarkoitan nicomaista, velhomaista keskiaikaviitettä, en mitään viiden pennin lateksi-Morticia-viritelmiä), harsoisen ja revityn ryhdistävät järkyttävän hyvin leikatut jakut, liivit, housut ja bleiserit. Jos olis valtaa niinkuin on mieli menisin Annille takkikaupoille.

Onneksi varatonkin voi ottaa oppia kapealinjaisesta kerrostamisesta à la Demeulemeester:
(kuvat style.com)

00040m.jpg
(kevät 2009)
00090m.jpg
(kevät 2008)
00070m.jpg
(syksy-talvi 2006)
100118721.jpg100118722.jpg
(kevät 2004)
100084717.jpg100084720.jpg
(kevät 2003)

B on

bloggaaminen
Blogin pitämisen myötä hiljaisesta muotiharrastuksestani ja salaisista tyylipyrinnöistäni on tullut kommunikaatiota. Parasta!

britti-pop
Vietin 1990-lukuni (Tampereen yo-talolla) ääriuskovaisena, kuuskytlukuisasti pukeutuvana brittipopparina. Tämä tosiseikka on päivästä riippuen halvaannuttava trauma tai voimanlähde.

Boudicca
Muinaisen soturikuningattaren mukaan nimetyn muotimerkin TÄYTYY olla mieletön ja upea. Boudicca ei kaiketi tällä hetkellä esiinny muotiviikoilla, mutta onneksi niiden saitti on täynnä kaikkea inspiroivaa ihmeellistä. Kuten kuvia suttaavasta "taidehajusteesta": (Muinaiset brittisoturithan maalasivat kasvonsa sinisiksi)
wode_liveNews.jpg
wode_news.jpg

C on

Chanel
 
Gabrielle%20Coco%20Chanel.jpg


D on

dekonstruktio

Tästäkin muotilehdistö kuhisi kevättalvella -92. Mun ja yhden Susan tulkinta aiheesta oli ilmaantua Tampereen yhteiskoulun lukiolle laamapaita nurin ja vähän saumoista purkautuneena. Viimeistelemättömyys ja vanhan innovatiivinen uusiokäyttö (tyyliin trenssistä hame) kiehtovat mua edelleen. (Saako muuten laamapaitoja enää mistään?)

Deborah Harry

widownload-1.preview.jpeg

1053-blondie-debbie-harry.jpg

Myös Debbie on naisia, jotka ns. löysivät itsensä ja soundinsa yli 30-vuotiaina...

Drugstore Cowboy

Parhaimman näköinen narkkariseitkyluku puvustettiin 1989.E on

Edie

Nuorena tyttönä kaikista Warholin supertähdistä mua kiehtoi eniten Poor little rich girl Sedgwick, hiuksenikin olivat pitkään lyhyet ja platinaiset. Jean Shrimptonin elämäkerta Ediestä on edelleen kelpo luettavaa kuuskytluvusta ja/tai hulluista perheistä kiinnostuneille, Sienna Millerin Factory Girl -elokuvaa sen sijaan EN suosittele yhdellekään kaltaiselleni die hard -warholiaanille.

7582_Edie_Sedgwick2.jpg

Älkäämme unohtako Grey Gardensin äiti-tytär-Edie-kaksikkoa hetkeksikään.

greygardens.jpg

F on

farkut
Perslaakille suotuisan farmarimallin löytyminen on kultaakin kalliimpaa. Hyvät farkut ovat AINA tyylikkäämpi housuvalinta kuin keskivertonaistenvaatehtimon polyestersekotteiset "naistenhousut", minkä toivoisin koko kansan jo pikkuhiljaa sisäistävän.

Faithfull, Marianne

Selviytymistarina alaikäisestä poppiböönasta heroiinikauden jälkeen syvästi tulkitsevaksi diivaksi on inspiroiva, ja Mariannen omaelämäkerta - etenkin Mick-vaihe - hauskaa luettavaa. Mua kiehtoo just nyt Faithfullin 70-luku.

mariannenowdm_468x593.jpg

Unohdin A-kohdasta Anita Pallenbergin, niin laitetaan se nyt tähän...

2637561.preview.jpg

G on

grunge

silkkimekko nyt vaan on kiinnostavampi yhdistettynä vaarin villatakkiin ja duunarisaappaisiin. Tai siihen ruutupaitaan.

Gudrunn Ensslin

RAF:in eka sukupolvi on "tutkimuskohteeni", Gudrun obsessioni. Älykkään ja raivokkaan naisen typistäminen gangsterin heilaksi ärsyttää. Tyyliin tämä liittyy sikäli, että muiden 60-luvun poliittisten liikehtijöiden tapaan "B-M jengi" pukeutui hyvin (elokuvissa voi käydä katsomassa lisää).

 9fe7bb3e0da53671a6474b0f85b86854_image_d

Osa 2 seuraa sitten kun muistan lisää.