Yksi varhaisimmista ja minuun eniten vaikuttaneista tyyliesikuvistani on vanhimman lapsuudenkaverini äiti. (Tutustuin ystävääni noin yhden vanhana, minä en puhunut mitään ja hän saksaa, ja hyvin tulimme juttuun - olemme tulleet yli 30 vuotta.)Perhe asui ihanassa, ilmavassa, tiilirakenteisessa ja rapatussa 1940-luvulla rakennetussa maalaistalossa, joka oli sisustettu sekä edelliseltä vuosisadalta periytyneillä huonekaluilla että artek-meiningillä, 60-80-lukujen Marimekko-kankaat ja saksalainen antiikki viihtyivät hyvin yhdessä. Siellä oli hyvä pienenkin ihmisen olla, melskata ja keskustella vakavasti, ja samanlaisen ainakin näennäisen orgaanisesti syntyneen kodin minäkin aina haluan. (Perheen isä teki sitäpaitsi niin hyvää ruokaa, että karkasin heille kotoa muutamankin kerran.) Isompana tyttönä lainasin frouvan keltaista, minimittaista hääpukua vuodelta 1969, ja olin yhden illan ihan mahdottoman pop.

Sekä talo että sen emäntä tuoksuivat etäisesti joiltakin yrteiltä ja sitrukselta, ja hyvin raikkaalta.

Samalta tuoksuu saksalaisesta luomuruokakaupasta ostamani Weleda-merkkinen käsivoide. Naapurin Marja on tainnut käyttää tätä luontaiskosmetiikkasarjaa ainakin 70-luvulta lähtien. Aion noudattaa hänen esimerkkiään tässäkin asiassa. (Mm. tämmöisen kultaisen säännön olen painanut mieleeni: "Kyllä sullekin ehdottomasti sopii nuorempi (ja saksalainen) mies!" Tädit tietää.)

Valmistaudun Flow-viikonloppuun hölväämällä kuivia, ärtyisiä kasvojani näppylät rauhoittavalla Coldcreamilla, kädet voitelen pitkäkestoisella sitrusvoiteella, ja jalkoihin hieron uskomatonta Fussbalsamia - tämä möhnä auttaa myös pitkän, kuuman kävely/seisoskelu/tanssimispäivän jälkeisiin turvotuksiin ja kuumotuksiin, hetkessä.

Weledaa saa Suomestakin, etsi sivujen myymälähausta lähin jälleenmyyjäsi. (Inkekin ihastui nopeasti imeytyvään tyrnikäsirasvaan.)

Soundtrackina toimii USKOMATTOMAN KOVAN KOTIMAISEN K-X-P:n järisyttävän hyvä tuore esikoislevy. Musanipo ystävä kuvaili levyä juuri näin: "oli semmoinen älbymi toi, että kerrankin jaksoin alusta loppuun kuunnella, ja saatanpa toistekin vielä pistää soimaan."

(Levy löytyy palvelevan kivijalkaliikkeen lisäksi Spotifysta - jonne linkkaisin, mutta nyt tuli tuoreehkolle Mac-käyttäjälle tenkkapoo. Etsikää itse, kyllä te osaatte.)

Luontaishengessä suosittelen myös tuossa musisoivan Timo Kaukolammen Flow'ssa kiertävää smoothie- ja superfood-kärryn antimia, raakasuklaapirtelöterveisin.

(Kuvassa K-X-P keväällä Helsinki 10:n juhlissa, silloin mulla meni nimi ohi, mutta musa ei.)

Ps. Lukijamäärä näyttää taas lisääntyneen herättyäni bloggaamaan aktiivisemmin. Tervetuloa, ja tervetuloa KOMMENTOIMAAN. Tulee paranoidi olo huudellessani yksin seinille, ja parille vakivieraalle.