Olen järkytyksen vallassa: Kiertelin helsinkiläiskauppoja valmiina ihastumaan ihan mihin tahansa syyskenkiin, nilkkureista reisimittaisiin, ja tulin tulokseen, etten halua oikein mitään. Toki näin ja hipelsin kaikkea ihanaa, mutta aina löytyi joku mutta: Beamissa sovittamissani Acnen kengissä oli rintavaan jalkaani liian kapea lesti (tämä taitaa päteä kaikkiin Acne-kenkiin, voi kurjuus!). Yleensä luotettavimman kohtuuhintaisen ketjun Zaran lestit olivat myös jotenkin off, tai sitten kengissä aivan liian horot korot. Huomasin myös, että mun reisiä ei suoranaisesti imartele kapea, polven yli ulottuva varsi...

En tiedä, kuinka kauan zen-henkinen uuden materian himon vieroksuntani jatkuu (ainakaan jos kerkeän katsastamaan Kamichan esiinnostamat Rützout Minuksesta...), mutta siihen saakka olen aika tyytyväinen vanhoista nahkasaappaistani taittelemiini teoksiin. Tässä mustat entistä matalampana.

Helsinki 10:stä sentään löytyi varteenotettavia varrekkaita: Näkisin unia Carin Westerin terävänokkaisista korokepohjakengistä, ellei niissä olisi sitä hiton karvavuorta.

Rick Owensin siivekkäät ovat kauniit luonnossakin, ehkä niitä pitää vielä palata palvomaan.

Jotain tulevaisuuden sijoituskohteita kuitenkin Helsinki 10:stä löysin. Ann Demeulemeester yksinkertaisesti kaavoittaa vaatteensa just mulle, tämä ohut puuvillainen jakku/mekko/joku tekee musta (luonnossa) heti pidemmän, kauniimman ja kiinnostavamman tyypin. Ihmisellä pitää olla tavoitteita!

Ihmisellä pitää olla myös mahdollisuus nähdä, tunnustella ja sovitella vaatteita kivijalkakaupassa. Olen onneton verkkoshoppailija juuri siksi, että siinä ei pääse hehkuttamaan materiaaleja, istuvuuksia ja suunnittelijoiden nerokkuutta myymiään tuotteita rakastavan toisen ihmisen kanssa. Onneksi näitä intohimoisesti asiansa ottavia liikkeitä on jo Suomessakin!

Intohimoisista ja tyylikkäistä ihmisistä puheenollen, Stellageen olkapäät olivat hienot luonnossakin! (Epäilen tosin päänsäryn ja yleisen hataruuden perusteella, että ne myyvät nykyään Erottajalla huonoa kaljaa..) Ja Coco avant Chanel -leffassa oli hienoja... hevosia.

ps. Fifissä letitän leggingsit.

pps. Kirppiksellä lisäystä!