Olen huono matkustaja, koska haluaisin ainakin olla asuvinani kaikissa ihanissa paikoissa, en vain käväistä. Siksi Berliinin matkaakin olen odottanut tähän kunnianarvoisaan ikääni asti, vaikka olen tiennyt tämän kaupungin olevan minua varten siitä asti, kun pikkutyttönä lueskelin jostain lehdestä "vaihtoehtoista" elämää viettävistä länsi-berliiniläisistä. 

IMG_6099

Kaksi viikkoa kissanhoitajana on juuri sopiva aika ottaa tuntumaa kaupunkiin - vaikka aloin jo ensimmäisenä yönä laatia suunnitelmia, miten ainoastaan suomea ja sitäkin kliseisesti kirjoittava freelancer voisi siirtää pisnis-hommansa Berliiniin. Tämä taitaa olla ainoa "oikea" suurkaupunki, jonka joissakin ytimissä pieni ihminen vielä mukavasti elelee.

IMG_6094

IMG_6096

IMG_6098

Väliaikainen kotini on Friedrichshainissa, missä vuokrat ovat edelleen murto-osa Helsingin vastaavista. Halpaa, maukasta ja riittoisaa aamiaista tarjoillaan kaikkialla klo 16:een (paitsi jos menet heti yhdeksältä, tarjoilija saattaa pelästyä), luomumarketissa sapuska on kalliimpaa, eli miltei suomalaisen normisafkan hinnoissa - viinilekakin melkein neljä euroa - mutta samalla ah niin hyvää, joka kulmassa on kahvila, galleria tai molemmat, kaikilla on asusteinaan koira, vauva ja/tai hyvännäköinen taide-punk-ukko, eikä kukaan pölli polkupyöriä, joiden kuljettajat osaavat tulla toimeen sekä autojen että jalankulkijoiden kanssa, sulkemisajat määrittyvät fiilispohjalta, eikä graffitien ja SINNE TÄNNE liimailtujen tapahtumajulisteiden määrästä huolimatta rikollisuus rehota. Voisko kaikkien suomalaisten kaupukien isät ja äidit lähettää tänne pakolliselle "näin ollaan ihmisiksi" -kurssille?

IMG_6105

IMG_6104

Kino Intimes kulman takana on hyvä esimerkki hyvistä paikoista, joita yritän Anua matkien järjestää ikiomalle Google Maps -kartalleni. Linkkaan ne sit tänne, kun on "valmista".

IMG_6107

IMG_6106

IMG_6108

Olen aika paljon hengannut yksikseni, eli leikkinyt mondääniä naismatkaajaa, joka salaperäisesti hymyillen lukee Christopher Isherwoodin Berliini-romaaneja kahvilapöydässä - tai sit vaivautuneena pyörittelee Time Out -oppaan karttoja, että olinko mää nyt Mittessä vai missä. Eilen rynnistin kuitenkin sosiaaliseen elämään, eli miltei suomalaiseen Galerie Kumaan Elisabeth Mladenovin hienon maalausnäyttelyn avajaisiin. Sieltä päädyimme paikallis-Jannen ja kumppaneiden kanssa tietenkin myöhempien aikojen Sally Bowles -fiilingeissä Prentzlauer Bergiin fag hagaamaan. Kyllä, gin tonicit kaadetaan hyvin vapaalla kädellä. Loppuillan tanssilattialla (saldo: yhdet treffit, yksi uusi homopoikaystävä, 12 vuotta iästä pois) näytin jotakuinkin tältä.

IMG_6142IMG_6143

(Yksi syy lisää rakastaa tätä kaupunkia - en ole aina se kaikista pisin ja kookkain nainen.) Puuvillaiset hämy-ratsastus-safari-out of africa -housut Zara, silkkitoppi Ril's, alutoppi Filippa K, rannekorun ostin täältä luullessani kaksi minuuttia olevani rannekoruihminen ja otin heti kuvanottohetken jälkeen pois, käärmeennahkabootsit vintage Mario Valentino.

Dandyn Marko leikkasi hiukseni pari viikkoa sitten, ja ne ovat hyvät!

IMG_6144IMG_6148

Koska tämä koko matkani on yhtä lihaksi tulevaa kliseetä, pannaan Iggy vielä umlautiksi u:n päälle.