Kyl määki Turuus löytöjä tein. Hartaasti etsimäni, "Demeulemeester-inspiroitunut" elikkäs pirun suora kopio liiviksi löytyi vihdoin Zaran alesta. Rakastan sitä luultavasti vielä enemmän, kun saan kiinnitettyä hakasen pitämään etumusta tarvittaessa kiinni.

Ja joo, liivinhutjakkeen pintakerros on polyesteriä, mutta vuori onneksi liukasta viskoosia. Vaatekappale tuntuu yllä lupaavan jämptiltä (kuten tuli todettua, itse en ole kovin jämpti, siksikin tarvitsen sellaisia vaatteita). Tämä tekee kulahtaneiden t-paitojen ja shortsien yhdistelmistäkin Asuja, puhumattakaan haaremihousuvirityksistä.

387_8774.JPG

(Aamulehti, tuo eittämättä johtava tyylijulkaisu, ennätti muuten haukkua tänään haaremihousut alimpaan vaippapöksyhelvettiin. Mä jaksan suuresti ihmetellä, miksi muoti ja tyyli on edelleen sanomalehdistölle Suomessa niin toisarvoinen asia - ja puhun nyt siis ns. laatulehdistä, iltapäivälehdistölle mulla ei oo aikaa eikä intressiä - jotka voi toisella kädellä hoitaa kesäharjoittelija tai esim. kuka vaan nainen. Tai muotikoordinaattori Johanna Salovaara. Tätä menoa me ei ikinä saada omaa Suzy Menkesiä tai Hilary Alexanderia tai ketään muutakaan jota voisi verrata parhaisiin (britti)sanomalehdistön muotikirjoittajiin, joiden lahjomaton, kriittinen silmä ja värikäs kieli vaikuttavat paitsi suunnittelijoiden uraan ja trendien väkevyyteen, myös yleisesti muotikeskustelun ja -tietoisuuden tasoon. Ja ei, en näe Hesarin Sami Sykön muotiblogia kovinkaan valoisana esimerkkinä yhtään mistään. Mikä kohu siitä syntyisikään, jos talousasioista tai urheilusta kirjoitettaisiin vastaavalla "asiantuntemuksella" tasavallan suurimmissa medioissa.)

387_8775.JPG

Turun matkalla poikkesimme myös Humppilan Marimekko-myymälässä (äidin kanssa matkaillessa ensimmäinen sääntö on poiketa jokaikiseen MM-myymälään), josta nappasin haaviini mielettömän kauniin, vähän valkoisella taitetun - ja siksi päivettyneelle iholle niin suotuisan - Ritva Fallan suunnitteleman keltaisen asetaattipaidan. (Lueskelin näistä kuiduista, asetaatti on viskoosin tavoin sellunkeitosta ylijäävästä möhnästä valmistettu muuntokuitu, tuntuu viileältä ja "silkkiseltä yllä", rypistyy tosin herkästi.) Tämä menee naimisiin mun kaikkien sinisten farkkujen ja farkkushortsien kanssa, ja entäs niiden diskokenkien! Puhumattakaan valkoisista leveälahkeisista housuista, tämä yhdistettynä niihin kanavoi selvästi Lauren Huttonia levykaupassa American gigolo -elokuvassa.

387_8777.JPG

387_8778.JPG

Huolellisempi Turun reissu - jolloin lupaan hengata kaikissa mainostamissanne juottoloissa, ahmia kaffee ja pullaa, luuhata lisää Blankossa (joka ihanalla tavalla oli säilyttänyt 90-luvun ilmeensä!) ja ennenkaikkea hiippailla niihin kivoihin pikkuputiikkeihin ja gallerioihin - luvassa muutaman viikonlopun kuluttua...

moderni_taulu-476x317.jpg

(kuva Turku Modern -sivustolta)

(Poikkeuksellisesti en linkkaa videota, kai nyt jengi jo tässä vaiheessa osaa laulaa Mozzerin parhaimman ulkoakin...)