Ihastelin aiemmin Jenni Alavan tulevan syksyn Arctic Sisters -neulemallistoa, jonka jokainen osa tuntuu edelleen kirkuvan nimeäni (näin pr-toimistolla vilauksen niistä ns. elävänä, yritin olla hipelöimättä pilalle). Samaa voisi sanoa Jennin "välimallistosta" Everyone. Suunnittelija kertoi malliston saaneen alkunsa hänen omista vaatetarpeistaan, ja siitä löytyvät juuri ne heti luottoystäviltä tuntuvat, mutta riittävän jänskät housut, parkat ja neulepaidat, joita ihminen välillä epätoivoisestikin etsii kaiken hörhellyksen ja päiväperhojen keskeltä. Nimenomaan ihminen, sillä mallisto on unisex. Vaatteet on valmistettu Suomessa kestämään aikaa jä käyttöä. Mm. puuvillamarkiisinen parka tuntui potentiaaliselta ikuiselta elämäntoverilta. 

(Malli: Anna/Brand)

Everyonea myy Helsingin Iso-Roballa jotenkin ihanan iloisen oloinen uutta suunnittelua ja vintagea myyvä pikkukauppa Naked. Kävin ystäväni R:n kanssa lanseerausbileissä - jos nyt kolmen tunnin skumppa- ja mansikkapitoista luuhausta voi kutsua käväisyksi...

Palaamme varmaankin molemmat hankkimaan Everyone-housut ja läpikuultavan vaalean neuleen (merseroitua puuvillaa), jonka epäsymmetrisen helman voi kerätä tai jättää valumaan monella tapaa. Myös Nakedin käytettyjen pikkulaukkujen valikoima kiinnostaa, samoin suomalaiset korut - etenkään, kun niitä ei ole hinnalla pilattu.

Kiitos, ihana Jenni!*

(Everyonea voi tiedustella eli ostaa myös suunnittelijalta suoraan. Vaatteiden hinnat eivät päätä huimaa näinä nykyisinä inflatorisina aikoina, liikutaan välillä 125 - 290 euroa.)

Jatkoin tyylikkäässä seurassa iltaani uuteen ja pysyvään suosikkikapakkaani Shanghai Cowboy. Yksi huone, hyvä seura ja konstailematon meininki riittävät tekemään baarin, onneksi joku ravintoloitsijajengi muisti sen pitkästä aikaa Etelä-Helsingissäkin. (En ole ainoa instant-kotiutunut, lounastetaanko huomenna, rakas Stellagee?)Kiitos seurasta, mm. Mikko ja Ville!

 *Jennin olemuksessa on jotain ihastuttavan Bowiemaista, ja Absolute Beginnersin kanta-hipsterit viihtyisivät varmasti hänen housuissaan, joten: