Nyt on (ilmeisen pieni) kansalainen Kane hämmentynyt vaateostoksia ruotsalaisesta ketjuliikkeestä yrittäessään. Eli vuorossa urputus aiheesta SIZE MATTERS!

Eräänlaisen "kadonneen vuosikymmenen" jälkeen allekirjoittanut on viime vuosina vähän skarpannut saadakseen peilistä näkyvän ja sisäisen minäkuvansa kohtaamaan toisensa. Eli karistanut pahimmat läskit yltään, suomeksi sanottuna. Ei siitä sen enempää, esimerkkihenkilömme on (opetellut olemaan) itseensä tyytyväinen, kaupasta löytyy vaatetta helpolla*, ylioppilaspuku (14 vuoden takaa!!!) mahtuu päälle ja niin päin poijjes. All is good, paitsi *-kohta:

Vaatetta löytyy siis helpolla ns. paremmista kaupoista/merkkien (jos kehtaisin taas mainostaa, sanoisin tässä kohden vaikka Filippa K:n ja Turnoverin...Hups!) valikoimista koossa 38/m. Elämä on helppoa, kun ei tarvi arvuutella että olenks mää mikä tänään. Kirppareillakin tietää ainakin sinnepäin, missä mennään.

Muttakun henkilö on toisinaan pakoitettu tai itse halukas asioimaan esim.
H&M:llä esim. allaolevien silkkikalsarien takia (TAHDON! Siniset jalat loppukesäksi, oujee), alkavat vaikeudet. Niiden mittataulukkojen mukaan henkilö on kokoa S. S niinkuin small? 173 senttisenä ja tukevasti normaalipainon keskivaiheilla olevana I don't think so. (Myös Lindexillä mulle väljä teepaita on s-kokoa. Häh?)

Eikä siinä vielä kaikki, H&Menkkiksen sivuilla olevan kokotaulukon mukaan sitä sit oltais oikeesti muka kokoa 36. Höpön pöpön! (Hauskinta oli, kun "mittojeni mukaan" muokattu Henkan virtuaalinen sovitusnukke ehdotti sopivimmaksi kooksi meikäläiselle kokoa 34!)

Laitetaas se kalsarien, anteeksi silkkitrikoiden kuva tähän väliin niin vedän keuhkoamisesta vähän henkeä
:

DL608_63323_72018_31_5562.jpg
Joku voi nyt oikeutetusti kysyä, että mitä välii. Ei millään mitään välii ookaan, mutta ihmetyttää, että ketä tässä huijataan? Meitä vyötärölihavuuteen taipuvaisia pohjoismaisia naisiako? Tuleeko parempi mieli, kun mahtuu kooltaan pienempään vaatteeseen kuin 15 vuotta sitten, vaikka painaa x kiloa enemmän ja painovoima ja armo ovat vetäneet muutenkin puoleensa? Ei mulle vaan. Mä tahtoisin vaan tietää, mitkä kalsongit uskallan tilata/kuinka monet tarvii sovittaa kaupassa, ja että riittääkö niissä puntti.

Ennen ihmettelin, miten kaikki eittämättä simpsakat mutteivät nyt sentään järkyttävän laihat muotibloggarit ovat järkiään kokoa xs, en ihmettele enää.

Suomalaiset Marimekko ja Nanso sitten ovat luku sinänsä, sen verran armeliaita telttoja niissä valmistetaan.

No, ettei menisi ihan tyhmäksi valitukseksi vaan, niin kerrottakoon, että otsikko on napattu Le Tigren kappaleesta What's yr take on Cassavetes?

"
Genius! Misogynist! Alcoholic!
Hey where's Gena?
Genius! Misogynist!
Messiah! Alcoholic!"


Gena Rowlands on tietenkin täällä:


533321593_130a9c41e7.jpg?v=0

sjff_03_img1318.jpg

still6.jpg

cass_wideweb__470x348,0.jpg

Kys. biisiä ei löydy tähän hätään, mutta laitetaan teemaan sopivasti vähän sinnepäin Chicks on Speed:


Ps. Näköjään Suomen ELLE osaa tehdä joitakin oikeita valintoja - Bien dans sa peaun Bambi bloggaa myös Ellen saitilla! Onnea ja menestystä
.