Tiedättehän, miten englanninkielisissä muotijulkaisuissa kehutaan persoonallisia tyyliniekkoja, että he pukeutuvat "with a great mix of high and low"? Designer-kamaan siis yhdistetään (käsittämättömän mageita) kirppislöytöjä ja hämmentävän kivaa ketjutavaraa. Haluan kuvitella, että omaakin pukeutumistani voi kuvailla noilla sanoilla - paino enemmän siellä "low"-puolella...

Toisin sanoen, olen hengannut viime ajat silkkipyjamassa, mm. kaduilla ja kapakassa

Housut ovat NE mansikanpunaiset löydöt Kallion puistokirppikseltä, tuulipukumaisesta olomuodostaan huolimatta ohutta 100 % silkkiä. Nämä ovat ensimmäinen omistamani punainen vaate tai asuste, jotka eivät hermostuta, vaan ilahduttavat kantajaansa. 

Samoin täyssilkkinen, ohut beige toppi taas on sitä kuuluisaa Järvi muotia, tällä kertaa uutta tuotantoa: Uskaltauduin Forumin "Silkki Centter" -liikkeeseen, ja siitä tuli välittömästi luottopaikka perus-perusvaatteiden hamstraamiseen. Kesäalejen takia osasta suosikkejani, hillityn värisiä suoralinjaisia (kunhan poistat olkatoppaukset) paitapuseroja ja toppeja oli jäljellä vain hajakokoja, mutta sain mä silti tämän lisäksi samanmallisen mustan topin ja ehkä lemmikinsiniseksi kutsuttavan paitapuseron. Topit maksoivat alessa 19,90, paitapusero kympin enemmän - enää ei ole mitään tarvetta tyytyä ruotsalaisketjujen, Zaran ja vastaavien semi-kivoihin vinosaumaisiin alupaitoihin. 

Melkein parasta tässä toppimallissa on silkin viileän kosketuksen lisäksi riittävän pienet kainaloaukot - miltei kaikki kokeilemani uudet hihattomat topit näyttävät kyljistä rintaliivien lisäksi nk. kahvat. Olen kyllästynyt katsastamaan kanssanaisten (ja miesten) kyljyksiä, omieni esittelystä puhumattakaan. Kuten sanottu, pidättyväinen luostarivaikutteinen tyyli on chic ja nousussa (ainakin omien korvieni välissä).

Jalassa on sitten se homman clou, eli Ann Demeulemeesterin piikkikorkoiset terveyssandaalit. Näiden pehmustettu sisäpohja on sellainen, jolle kirjoittaisin runon jos kykenisin. Nyt tyydyn vain laulamaan heitä hellästi puhdistaessani Magnetic Fieldsin 69 Love Songs -biisejä (kaikki kolme levyllistä).