Maria Oi ihana turhamaisuus -blogista neuvoi kenkähulluja katsastamaan Sea of Shoes -blogin, jonka pitäjä esittelee omaa ja muotialalla työskennelleen äitinsä tyylejä ja KENKIÄ. Näillä plikoilla on jalassaan paitsi kaikki tämän hengen must-have-kengät, myös mielettömiä aarteita menneiltä vuosilta. Ihailen molempien huolettoman tyylikästä tapaa yhdistellä kauniita kenkiään harkitun rentoihin vaatteisiin, jotka voivat olla mitä vaan vanhoista leviksistä ja AA:n trikoosta äidin kaapin vuosien saatossa kertyneisiin vintage-luomuksiin. Blogia lukiessa näkee, että tyyli ei ole sattuman satoa eikä raha ainoastaan ratkaise: Niin hyvin nuori bloginpitäjä on opiskellut ja sisäistänyt, ja tulkitsee muotikulttuuria. Ja ymmärtää syvällisesti harmaan perussvetarin arvon. Tsekatkaa vaikka hyvin perusteltu tyyli-ikonilista Tina Chow'sta Grey Gardensin Ediehin.

Saamani epäilemättä hyvää tarkoittavan neuvon mukaan minun pitäisi "tässä iässä" tutustua H&M:n kuvastoon ja inspiroitua siitä. Valitsen kuitenkin mieluummin uusimmaksi tyyliesikuvakseni 16-vuotiaan pikkukaupunkilaistytön TEKSASISTA. Ja sen mutsin.


1767039.jpg1767040.jpg1767046.jpg

1767043.jpg1767045.jpg

1767042.jpg1767047.jpg

(kaikki kuvat seaofshoes.com)

Eipä tarvi miettiä, tykkääkö äidista vai tyttärestä, molemi parempi!

Ps. Palataksemme suureen kenkäkeskusteluun, niin juu-u, näillä naisilla on jumalaton määrä jumalattoman kalliita (ovh) kenkiä, mutta kannattaa huomata, ettei joka outfitissa ole suinkaan eri popot, vaan nämä naiset todella rakastavat ja käyttävät lemppareitaan. Tällä hetkellä lemppareita tuntuvat olevan avovarpaiset saappaat/saapassandaalit, enkä kyllä yhtään ihmettele! Esim. noi toffeenväriset Margielat tuossa alarivin farkkukuvassa, voi veljet!

Ja rohkenen väittää, että jopa kuuluisa sokea Reetta oppii tällaisia kenkiä edes intternetissä pällistelemällä näkemään eron laadun ja designin kohdalla verrattuna halpoihin kopioihin. Jotenkin mulla on sellainen tunne, etteivät äiti ja tytär viskaa kenkiään sesongin päätteeksi roskikseen eivätkä edes Ebayhin, vaan arkistojen uumeniin, muutaman ajan päästä taas uudelleen löydettäviksi...

Pps. Mä meen nyt poimimaan lisää mustikoita pakastettavaksi oman äitini talviaamuja piristämään!

Ppps. Olette varmasti huomannut, että ihana Maria Veitola palaa tv-ruutuihin Nelosen Maria! -ohjelmassa,mutta olettekos huomanneet, että tämä "ikäpolvensa tyyli-idoli" (kyllä, todistaa ihailija ainakin vuodesta -94) myös bloggaa? Harmi, ettei mulla oikein ole sääntöjenmukaisia kenkiä korkkarijuoksuun...

Pppps. Vuodesta -94 myös otsikon biisi ja sitä esittävä yhtye sekä mies ovat herättäneet minussa syviä, positiivisia tunne-elämyksiä..