Elättelen kevättä varten mekkohaavetta: Tahdon jotain vaaleaa ja itsevarmaa, yksinkertaista mutta maagista. Sellaisen mekon, joka pärjää reteille mustille nilkkasaappaille ilman asustearsenaalia, ja joka viihtyy viimekesäisten matalien hopeasandaalien parina lämpenevillä kaduilla. Tänäkin kesänä haluan näyttää Anna Karinalta hullun Pierrot'n kyydissä. Mutta vaadin, että mahdollisissa rimpsuissanikin on maskuliininen pohjavire.

Fashion Flashista bongaamani Cristopher Kanen lampunvarjostinmekko on lähellä täydellisyyttä...

1234571143_ck1.jpg


...mutta onnekseni suomalainen lempimerkkini Dead Birds & Lionheart osoittaa jälleen, ettei mekkometsälle tarvitse lähteä Satakunnankatua kauemmas. Tamperelaissuunnittelijoiden kevät-kesän 2009 mallistosta taitaa löytyä minun seuraava taikamekkoni, aivan niinkuin edellinenkin.

1234561207__MG_3986.jpg

1234561138__MG_3894.jpg

(DB&LH-kuvat Johanna Viljakainen, ethän lainaa luvatta!)

Mallisto tulee keväämmällä myyntiin Laws of L1ghtin lisäksi Super Mukavaan ja Finnish Design Shop -verkkokauppaan. Maltan tuskin odottaa pääseväni taas hipeltämään ja sovittamaan näitä ylellisistä materiaaleista oivaltavasti leikattuja ihanuuksia. (Hintakin kun on vain murto-osa samantasoisista mualimman merkeistä.) Veikkaan, että nämä kelpaisivat Jane Birkinille* ja sen tyttärillekin...

Mitens ois, rakkaat lukijat, liityttekö tekin just nyt lanseeraamaani "support your local designer" eli "put your money where your mouth is" -kampanjaan?

*Linkin takana Jane laulaa Francoise Hardyn kanssa vuonna 1976, pakollista katsottavaa ainakin kaikille otsatukkaihmisille...