Kunnioitin eilen tarkemin määrittelemättömistä syistä läsnäolollani (Bad) Ideaparkin (nimitys kopioitu härskisti Honey Junkien miäheltä, kiitos ja anteeksi!)muotihulinapäivän iltaosuutta. Tarjolla oli Idarin "catwalkilla" sijaitsevien liikkeiden valikoimasta koottu tulevaa talvea henkeilevä "muotinäytös", "kutsuvieraille" "tarjoilua" ja "alennuksia" tuotteista illan aikana. Lainausmerkit käytössä siitä hyvästä syystä että:

a) MUN MIELESTÄ muotinäytös on jotain muuta kuin Suosittujen Julkkismallien käyskentelyä Gantin toppatakeissa yli-innokkaan dj:n soittaman paskan ysärihousen* tahtiin, Matthau Mikojanin (hihi) ja jonkun tsigun välillä lauleskellessa. Näytöksestä ilmeisesti vastasi Tampereen oma fäshönguru Jenni Ahola - oliko se syy siihen, että ne ei-julkkismallit olivat Jennin tavoin tasaisen porkkananruskeita? Huippumalli haussa -Ani oli kyllä ihan mallin näköinen, kuten pari muutakin tyttöä. Vielä kun niille löytyisi vähän ryhtiä... (Nykyään tuntuu olevan de rigeur valittaa, että mallit on epärealistisen laihoja - epäkorrekti minä taas katselen näytöslavoilla mieluummin pitkiä vaateripustinihmisiä kuin reippaan napurintytön pompahteluja. Plus mainstream-miesmallit Suomessa on ihmeen tanakoita! Ja eikö niille - miehille ja naisille - löytynyt kaupoista lainattavaksi tarpeeksi PITKÄLAHKEISIA housuja?)

*En oo varma, mitä se deejiin soittama musiikki oli, mutta itse (minulle tuntemattomaksi suuruudeksi jääneen) levylassen hurmioitunut omien handclapsien ja jeah! -huudahdusten sävyttämä Seraton pyöritys oli sellainen aikamatka Ibizalla/Kalajoen hiekkasärkillä kärvähtäneelle 90-luvulle, että morjens.

b) Siellä mitään kutsuja ois tarvinnu.

c) Monissa liikkeissä oli jopa huima 10 prosentin ale! Sehän on kahden ja puolensadan euron saappaista jo... aika vähän.

d) Skumppa oli lämmintä.

Mutta ei niin pahaa, ettei hyvääkin. Seuralaiseni, aina yhtä taaki** Meidän Äiti, ja mää ennätettiin tutustua Turnover-liikkeen valikoimiin vihdoinkin ajan kanssa. Olen tätä hollantilaismerkkiä hehkuttanut aiemminkin, ja nyt syys-talvi-kokoelma sinetöi rrrrrakkauden.

Merkin järkyttävältä fläsäytyssaitilta*** en onnistu kuvakaappaamaan lempijuttujani, mutta allaolevista aika ärsyttävästi stailatuista pläjäyksistä pääsee vähän tunnelmiin sentään, ja mä sit runoilen loput!

1942436.jpg

1942439.jpg

1942442.jpg

Siis: Kyseisen merkin (jota tämän ainoan liikkeen lisäksi myy Suomessa ainakin Stockmann) valikoimista löytyy ennenkaikkea iiiiihania neuleasioita kauniissa väreissä, jänskillä detaljeilla varustettuna: Tämän syksyn valikoimassa siniseen taipuvaista minua viehätti upean harmaan kirjon lisäksi meren- ja petroolinsinisen vahva läsnäolo (katso kuvan villakangastakki), ihanan laskeutuvat materiaalit - sekä ohut villa että luirut viskoosimmat jutut, ja kauniit pääntieratkaisut (ehdoton hitti väljä savupiippukaulus, joka paljastaa solisluut ja mahdollistaa rullakauluksen käytön tällaiselle leveäharteisemmalle ja tissisemmällekin tytölle!). Lisäksi KENGÄT ovat aikas mielettömän mageita, nahka on erittäin laadukasta ja pehmeää, lestit ainakin mulle ja mutsille mukavat, ja hinnat laatuun nähden sopuisat (palkkapäivän jälkeen ainakin).

Turnoverin hintataso noin yleensä on jossain InWearin yms. tavarataloista tuttujen merkkien tasolla, tunikoiden hinta esim. lähtee noin kuudestakympistä (ja ne tosi mageet nilkkurit oli n.160e, pikkujoulupukeille tiedoksi!), hyvien perusteeppareiden hinta on n. 30 e, ja rehellisen mielipiteeni mukaan laatu on lähempänä monille tuttua Filippa K.-tasoa.

Jos siis olet tykästynyt huolettoman tyylikkääseen tunikameininkiin, pidät silkistä, villasta ja laadukkaista muuntokuiduista tehdyistä laskeutuvista vaatteista, muttet ole ihan aina valmis maksamaan "ruotsihintoja", kannattaa tutustua Turnoveriin. Ideaparkin myymälässä on sitäpaitsi tosi ystävällinen ja sopivan innokas henkilökunta! Ja pääsee sinne bussillakin (kovat kundit, kuten meitsi kerran, ovat jopa ajaneet tuonne kehittyvien maakuntien infernoon POLKUPYÖRÄLLLÄ 20 km suuntaansa! Kun vähän urheilee, laskeutuva jersey laskeutuu entistäkin paremmin!).

Katsokaa ainakin fall/winter show merkin sivuilta, ja olkaa kanssani samaa mieltä että mä TARVITSEN noi kaikki harmaat neulejutut näin alkajaisiksi. Plus ne nilkkurit, ja loppumetreillä vilahtavan ohuen sinisen rullakauluksisen mekon. Ja että harmaat hiihtarileggingsit
ovat tämän syksyn paras sääriasia.


** ja ***: Jos ysärimusiikki on kerran muotia, niin sitten ovat viime vuosikymmeneltä tutut slangisanat ja web-teknologiatkin.

ps. Selvennyksen vuoksi, Turnover ei sponsoroi eikä lahjo blogiani. VIELÄ.