Mä lehden luin ja päälleni puin.

Uusin i-D, kevään naismuotinumero, oli tuttua ja turvallista i-Deetä. En oikein jaksa innostua muotilehdistä näinä päivinä, mutta i-Dari palkitsee useimmiten. Ne kun kirjoittaa jutuista, joista mä jo etukäteen tiedän tykkääväni. Tässä kuussa mm. iki-ihanan Chloë Sevignyn Opening Ceremony -vaatemallistosta (mekkoja, minimekkoja, minihameita ja pepita-ruutua, me likey!)ja Grey Gardens -kulttileffan ikimuistoiseksi tekemästä "Little" Edie Bealesta.

GGBeales_LG.jpg

Pikku- Edie on kuulemma tämän sesongin eniten muodinluojiin vaikuttanut ikoni Marc Jacobsista John Gallianoon, ok.

       00130m.jpg

(Eksentrisyyttä Marc Jacobsin tapaan.)

Jo tätä ennenhän Edie on ollut jokaisen uskottavan (amerikkalaisen) altsutytön ja miss Understoodin tyyli-ikonilistan kärjessä. (Grey Gardensia katsotaan myös Gilmoren tytöissä!*)

Tosi Edie-fani tatuoi daamin itseensä:

                edietatt2.jpg

Edie Bouvier Beale syntyi Amerikan parempiin piireihin 1917, ja kuoli "suunnilleen" tammikuussa 2002. Kuten sukunimistä voi päätellä, Edie oli Jacqueline Bouvier Kennedy Onassiksen serkku. Nuorena Edie toimi mallina, ja näyttikin varsin glamuröösiltä.

                                                                                         

                epics10.jpg

Malli-Edie ei kuitenkaan ole se versio nti Bealestä, joka laittaa muotimaailman sukat pyörimään, vaan Grey Gardens -dokumentin tutuksi tekemä hullumpi Edie. GG esittelee äitinsä, Ison Edie Bealen rapistuneeseen taloon, Grey Gardensiin, palanneen pikku-Edien ja tämän omintakeisen tyylin. Villapaita laitetaan päähän, uikkarit jalkaan, turkki päälle ja menoksi. Ja huom: appelsiini-iho ei ole mikään syy vältellä paljaan pinnan näyttämistä!! Olen niin samaa mieltä.

Nämä kuvat ja paljon lisää sivustolta edithbeale.com. Siellä voi myös väijyä Grey Gardensin klassisimpia kohtauksia. Oma suosikkini on "best thing to wear for the day" eli villatakki hameena. Näin leutona talvena voisi vaikka kokeilla.

mdd7.jpgbige7.jpg

                  

Grey Gardensista on tehty muuten myös musikaali ja tänä vuonna tulee Hollywood-leffa, Edieinä Drew Barrymore ja Jessica Lange.

 

          drew-barrymore-grey-gardens-02.jpg

(Kuva Grey Gardens News  -blogista)

* Vetäydyn nyt sovittelemaan villatakkeja ja odottamaan huomista, jolloin VIHDOIN tulee tv:stä Gilmoren tyttöjen SE jakso, missä Lorelai laulaa kännissä karaokea. Dolly Partonia. Olen katsellut tämän youtubesta n. 46 kertaa, ja aina vähän itkettää.

Vetäydyn myös ihmettelemään, mistä löytäisin oman Luken. Pääsyvaatimukset: Osaa keittää hyvää kahvia, jaksaa kuunnella maanisesti höpöttäviä naisia ja näyttää hyvältä flanellipaidassa. Yst.vastaukset tunnuksella "Tiedän, missä Dorothy Parker joi"

         luke290_2.jpg