Useamman kuin yhden blogin innoittamana, vihdoin alkaneen kevään ja haaveissamme siintävän kesän kunniaksi listaan yhdellä rysäyksellä Minun vaateklassikkoni eli ilman näitä ei pysty oleen - ja Ehdottomasti pakko saada heti

* Äskeisiltä Hulluilta päiviltä saalistin täydellisen valkoisen teepaidan, sinisen siniset suoralahkeiset poikaystäväfarkut ja mustan ukkelineuletakin. Enkä ole sen jälkeen kyennyt elämään päivääkään ilman jotakin niistä. Kaikki Filippa K:n tekeleitä. Ja vielä muutama vuosi sitten pilkkasin säälimättömästi mielestäni äärimmäisen tylsiä mukatyylikkäiksi itseään luulevia filippakoo-naisia. Osui omaan nilkkaan.

I guess I will always love you, I guess that will never change:

1. Farkut

Kuulemma on muunkinlaisia housuja. Minulla on pillifarkkuja, poikaystäväfarkkuja, superlöysiä ja pitkälahkeisia fakkuja niihin päiviin kun haluaa tuntea itsensä laihaksi surffitytöksi muttei yhtään ole, kirppareilta löydettyjä leviksiä joissa on aina joku pieni vika mutta kai niistä voi leikata vaikka sortsit kesäksi, jne.

Mallia erimallisten farkkujen käyttöön antaa maailman paras farkkutyttö ms Moss (kuvat google-kuvahaun tulosta, ja ihan varmasti wanhoja. Somethings never change.)

kate-moss_318x411.jpgKM_wideleg1.jpg79.jpgkm_cool_boots.jpg

Oma farkkustatukseni: onhan niitä, mutta ei koskaan riittävästi. Nyt olisi tilausta kesäisen pikimustille tai, eikun ja harmaille pilleille.
Suosikkifarkkujani yhdistää kohtuullisen korkea, mutta snadisti liian iso vyötärö, jolloin niitä voi laskea lonkkaluun tietämiin. Persuuksien kuuluu meilläpäin lököttää koska meidän sisällä asuu pieni rokkiskeittaripoika, ei istua akkamaisesti. Takataskujenisot, pienet taskut ovat vaateteollisuuden julmaa pilaa aikuisen naisen takapuolen kustannuksella.

2. T-paidat

Tällä hetkellä tärkeimpinä valkoiset isokaula-aukkoiset, bänditeepaidat ja raidalliset. Esim:

katemossBIg2510_468x622.jpg

Sugar Kanen t-paitastatus: Säälittävä. Kaappi täynnä toka pesussa virttyneitä henkkamaukkayritelmiä. Kesäksi säädettävä lisää luotettavia perusteeppareita em. Filippa Koolta, sekä pari Nirvana-telttaa.

Ylläolevasta kuvasta huomaamme myös, miten tärkeä ja klassinen asuste on rock-poikaystävä, jonka bändin teepaitaa voi sit käyttää. Kuten Coco Chanelin olisi pitänyt sanoa: "Bändipojat vaihtuvat, tyyli pysyy."

Bloginpitäjän rokkaripoikaystävästatus: Pahasti vaiheessa.

(Katen nyk. heilan Jamien bändi The Kills on muuten ihan mahtava, suositellaan kuunneltavaksi etenkin jonkun kaverin kaupan takahuoneessa jatkoilla.)

3. Saappaat

Kesät talvet. Kansa vaatii laadukasta nahkaa, hyvää lestiä ja tukevia korkoja.

Status: Korkosaappaissa löytyy kiitos lähinnä kirpputorien ja Pamrothin Pertsan, mutta rehvakkaita bikereita ja klassisia ratsastussaappaita halajan aina vaan.

4. Sandaalit

Lämpenis jo, niin pääsisin testaamaan sukkia ja platform-sandaaleja (niitä mulla on vintage-Pamrothina ja Vagabondilta).

Kuten moni kanssabloggari,  minäkin vaadin ja tarvitsen gladiaattorisandaalit, vaikka nämä Bien dans sa peaun esittelemät:


alaia_sandal.jpg

5. Kauluspaidat

Simppeli workwear toimii edelleen kuten pirinousut, ja Bambi on oikeassa, näin ne pitää pukea:

CR_cool.jpg

Kauluspaitastatus: tarvitaan lisää sekä grungepaitaa että vihdoin se täydellinen valkoinen paitapusero. Tuskin löytyy näilläkään lumilla.

Ylläolevassa kuvassa rva Roitfeldt esittelee myös klassikkolistan kohdan

6. Omituiset mutta simppelit vaatteet

Eli sellaiset piissit, joiden leikkaus on veistoksellinen, mutta samalla funktionaalinen. Perusvaate kierteellä. Niihin ei kyllästy sesongissa eikä kahdessa, vaikka ne herättävätkin huomiota ja jopa keskustelua. Omassa varastossani ei ihme rättejä ole kuin aiemmin esitelty Preenin poolo, mutta on sitä siinäkin.

7. Perustakit

Napakka jakku, vyötetty trenssi ja maihari (ks. kaupungilla vastaantulevat perushipit ja itupiipertajät).

Takkistatus: ainoastaan omistamani Mexxin trenssi tyydyttää tätä tarvetta, sopuhintaista laatujakkua metsästänen alennusmyynneistä, ja käyn vihdoin hakemassa sen perus Saksan armeijan maiharin jostain Salaisesta agentista eli US Eaglesta.

Nämä tällä erää.

Otsikossa soi Boo Radleys, niinkuin joka kevät 1993 alkaen. Jos olette missanneet tuon kultaisen vuoden ja Giant Steps -albumin, katsokaa nyt edes nämä videot hittikappaleista Wish I Was Skinny ja I Hang Suspended Samaan rahaan pätkiä muistakin 1990-luvun alun indiekappaleista, jee!

-osaston. Koska olen nykyään selkeästi tylsä tai aikuinen, en innostu edes alennusmyynnissä* kuin ns. basiceistä. Se taas, mikä mun mielestä on perus-perusmeininkiä, voi poiketa oikeiden asiantuntijoiden mielipiteistä, mutta sellaista se on. Havainnollistan tarpeitani muiden, lähinnä Kate Mossin kuvilla. on oltava