(Julkaistu 21.3.2008)

Tällainen haaste on näköjään kiertänyt muotiblogeja. Mäkin vastaan, vaikkei kukaan kysynyt!

1 Aloitetaan perusasioista. Nimi? Taru

2 Ikä? Toukokuussa 33, syyskuussa 33 ja 1/3, jolloin voin järjestää LP-bileet, jee.

3 Muotiblogisi ikä? Aloitin viime elokuussa, pidin pitkän talvitauon kun ei kiinnostanut (mikään muukaan), nyt jatkan bipolaariseen henkeen, välillä ryöpyten, välillä vaieten.

4 Asuinpaikka? Tampere 10

5 Idolisi? Idoli lienee väärä sana. Tyyliesikuviani ovat klassiset rock-naiset, Nico, Anita Pallenberg, Debbie Harry, jada jada. Kuuskytluvun elokuvien naiset. Vanessa Redgrave BlowUp-leffassa. Kymmenen vuotta sitten vastaus olisi painottunut enemmän 60-luvun tyttösiin, nyt sieltä pitää kaivaa ne kolmekymppiset vahvat naiset... :) 

60-luvun opiskelijaradikaalit, saksalaiset kaupunkisissit, amerikkalaiset mustat pantterit. Rokkijätkät. 90-luvun birttipop-miehet, Jarvis ja Brett. 90-luvun vahvat valokuvaajat, Corinne Day, Jurgen Teller, stailistit Venetia Scott, Katy England jne. Kate Moss, koko uransa aikana.

Chloë Sevigny eilen, tänään, huomenna. Mikään ei ole huvittavampaa kuin jonkun muotipalstanpitäjän nuhteet Chloëlle kun jakku ei istu ja tukkakin roikkuu. Se on Chloë, sillä on omat säännöt. Liv Tyler on seuraamisen arvoinen esimerkki, miten voi olla pitkä ja muodokas (lue:isot tissit) ja silti näyttää huolettoman hyvältä:

liv_tyler_lunch_west_village_3.jpg

Ihanimmat tämän hetken yli viisikymppiset oat Kim Gordon ja meidän äiti.

Suomalaisista julkkispukeutujista tykkään Maria Veitolasta, Minttu Vesalasta, Klara Lagerroosista ja Maritta Kuulasta.

Onhan niitä,nämä tulivat nyt mieleen.

6 Lempivaatemerkkisi? No vaikka Preen, Rick Owens, Miuccia Pradan firmat, melkein kaikki mihin Karl Lagerfeld koskee, jne jne. Sitten jos palaamme vähän lähemmäs maanpintaa, tykkään Filippa K:n vaatteiden leikkauksesta ja laadusta. Niitä hankin alennusmyynneistä: oletan tietäväni tyylini jo niin tarkkaan, että tänä keväänä ostettu simppeli mutta ovela neulepusero viehättää mua ensi syksynäkin.

Inhokkimerkkejäni taas ovat ns. keskihintaiset tyyliin InWear ja Esprit, joiden malleista puuttuu kaikki (edes kopioitu!) kekseliäisyys ja joiden materiaalit ovat vähintään yhtä lepsuja kuin Menkkahaukan, mutta hinnat kaksinkertaiset. Kutsun näitä myös leikkisästi "kolmekymppisen peruskoulunopettajan vaatteiksi" eräänkin työyhteisöni mukaan...

Tässä pari kuvaa Preenin ja Rick Owensin ensi syystalvesta. Silkkihaalari ja grungee (ANU!!!), trikoobyysaa ja hassusti leikeltyä nahkaa, var så goda:

00020m.jpg

00270m.jpg


Ai niin, ikisuosikkini Ann Demeulemeester meinas unehtua:

00160m.jpg

Johonkin noiden suuntaan mä haluaisin omaakin pukeutumistani viedä.

7 Lempikenkämerkkisi? Vagabondin kengissä kohtaavat useimmiten hyvä nahka, sopiva lesti ja mukiinmenevä hinta. Mikä tahansa tosin käy, kunhan kenkä on hyvää nahkaa yltä ja päältä, samoin muut materiaalit. Minulla on paljon vanhoja suomalaisia nahkakenkiä kirppareilta, varsinkin kesäkengät jaksavat hyvällä hoidolla vuodesta toiseen. Tänä vuonna olen yllättänyt itseni rakastumalla poistomyynnistä löytämiini viime syksyn Pertti Palmrothin saappaisiin. Tampereen kenkätarjonta on enimmäkseen karmeaa muoviklopsotinta, mikä on aika absurdia entisessä Pohjoismaiden johtavassa kenkäteollisuuskaupungissa.

Keinonahkaa en suostu laittamaan jalkaani, samoin ehdoton no-no ovat napsahtelevat muovikorot hyi yäk. Kenkien laadukkuus ratkaisee asun, niin se vaan kuulkaa on. Huom. laatu, ei hinta.

Käytän korkokenkiä päivittäin, hyvillä korkkareilla tanssii yön läpi, vaikka kolmena vuorokautena peräkkäin, jos on ihan pakko! Ja vaikkei aina olisikaan.

8 Lempikauppasi, joka löytyy Suomesta? Ihan kivoja on Helsingissä, lempikauppani on kuitenkin se, jonka itse tulen jossain vaiheessa perustamaan (keksin toissa viikolla mikä musta tulee isona, jee!).

9 Lempikauppasi, joka löytyy ulkomailta? Maailmakuulut Colette Pariisissa ja Seven Manhattanilla ovat tehneet vaikutuksen, samoin lukuisat pienet ja persoonalliset, omistajansa näköiset putiikit.


10 Miksi aloitit muotiblogin kirjoittamisen? Luin vahingossa yhden yön suomalaisia muotiblogeja, ja koin, että mun ääntäni tarvitaan sinne joukkoon. Nyt olen hieman eri ajatuksissa... Joka tapauksessa tämä on vanhalle toimittajalle hyvä harrastus, pysyy kirjoittaminen eli työväline jotenkin hallussa.

11 Seuraatko muiden muotiblogeja? Kyllä, näköjään viimeaikoina on tullut tosi hyviä, aikuisia bloggajia lisää. Kiitos teille!

12 Jos kyllä, seurasitko niitä jo ennen omaasi? Juu.

13 Kuinka paljon kulutat rahaa vaatteisiin kuussa? Hyvin vähän - vähän. Olen käytännössä rahaton, mutta onneksi rättejä on entuudestaan riittävästi. En myöskään osta mitään harkitsematta. Haluan iloita jokaisesta uudesta kynnykseni ylittävästä vaatekappaleesta. Tämän vuoden puolella olen hankkinut Filippa K:n farkut (kalliit, mutta tuntuvalla alennuksella), H&M hameen, kirpparilta pari paitaa, ja sukkahousuja. Niiden lisäksi olen tosin saanut/ostanut kahdet saappaat, yhdet nilkkurit ja kesää varten "muutamat" ihanat kirppariavokkaat ;)

14 Entä kenkiin? Ks. edellinen. Mulla ei kuitenkaan ole mitään "kuukausibudjettia", vaate ostetaan kun se tulee vastaan.

15 Entä hiuksiisi? Jaa-a. En ole käynyt aikoihin kampaajalla, ja hiukseni ovat omanväriset, ensimäistä kertaa miltei 20 vuoteen. Näin on hyvä.

16 Entä asusteisiin? Mitä ovat asusteet? Vöitä, laukkuja, huiveja jne. ostan lähinnä kirpputoreilta, laadukasta nahkaa tuntuu olevan tarjolla vain wanhassa tavarassa. Musta on järjetöntä ostaa kolmellakympillä joku vyönkoppura, kun käytettynä saa upeita nahkaluomuksia hienoine solkineen alle kybällä.

17 Kuinka tärkeitä asusteet ovat sinulle? Less is more. Olen vähän liiankin minimalisti. Nyt mulla tosin on vyökausi. Koruja mulla on korkeintaan yhdessä osastossa kerrallaan, eli joko kaulassa TAI ranteessa TAI sormessa, jne.

18 Kuvaile tyyliäsi! (huom, vastaus ei saa olla 'en osaa' tms.) Olen alakulttuuritaustani ja muodin historian huomioonottava, minimalistinen mutta omasta mielestäni kauhean hauska ja kekseliäs pukeutuja! Pukeudun päässäni soivan biisin tai jonkun elokuvan hengessä, mikä harvoin aukeaa kellekään muulle kuin minulle itselleni. Kuten yhden Facebook-ryhmän nimi sanoo, "Olen niin postmoderni etten itsekään ymmärrä itseäni".

19 Onko tyylisi muuttunut vuoden sisällä? Sama suunta jatkuu. Aina tulee uusia ideoita, vanha paita laitetaankin nyt housun sisään, oooo!

20 Jos kyllä, miten? Ks. 19

21 Oudoksutaanko ulkonäköäsi koskaan? Huvittuneita ilmeitä on näkynyt, hmmm.

22 Oletko joutunut vaikeuksiin tyyliisi uppoavan rahamäärän takia? Raha-asioideni katastrofaalinen tila johtuu onneksi suuremmista henk.koht. kriiseistä kuin vaatehuolista.

23 Kuinka usein päivität blogiasi? Kolme kertaa päivässä tai kerran kolmesa kuukaudessa. Fiilispohjalta.

24 Oletko koskaan harkinnut muotiblogisi lopettamista? En

25 Jos kyllä, miksi? Ks. 24

26 Kuinka paljon muoti vaikuttaa tyyliisi? Kyllähän se paljon vaikuttaa, mutta se, mikä mun mielestä on muotia, voi poiketa monen muun näkemyksestä aika ratkaisevasti.

27 Luetko paljon muotilehtiä? Kyl.

28 Jos kyllä, mitä? Luen kaikkia mitä käsiini saan, mutta todella paneutuen luen nykyään pääsääntöisesti vain i-D:n. Se on kuin kotisatama, koska i-D:n tekijäkunta on niin kiinnostunut samoista jutuista kuin minä itse.
Oliviaa ostan joskus kannatuksen vuoksi, ensimmäinen lukijansa tunteva suomalainen muotilehti.
Britti-Voguen ostan silloin tällöin. Ja Imagen muotinumerot, niissä on ammatilaiset asialla.

29 Jos kyllä, ostatko irtonumeroita vai tilaatko? i-D tulee kotiin, muita luen mutsilla, kavereilla, kahvilassa tai kirjastossa. Tai Akateemisessa...

30 Teetkö koskaan itse vaatteita? Neulon huiveja jne. Ikuisuusprojekti nimeltä virkattu kesämekko saattaa valmistua vielä tänä keväänä. Tai keväällä -11. En oikein osaa ommella, mutta äidin kanssa ollaan virittelemässä lukiovuosilta tuttua työparia, mä piirrän ja äiskä polkee singeriä.

31 Kallein vaatteesi, jonka omistat tai olet omistanut? Preenin siipipaita, mutta se onkin taideteos.

32 Entä kalleimmat kenkäsi, jotka omistat tai olet omistanut?
Lähtöhinnaltaan kalliita on ollut, mutta olen hankkinut ne alesta... parisataa taisin joskus maksaa loistavista mokkasaappaista. Ne kyllä haukkuivat hintansa, eli käytin vuosia.


Kaikki on varmaan haastettu jo? Jos ei, feel free!

Ai niin, Buttermilk Bisquits haastoi bloggaajia kotiasupostauksiin. Tässä tämä elegantti elefantti!

n751318600_478008_3923.jpgn751318600_478009_4195.jpg

Villapaita: Gant (ihan maanantaikappale, nukkaantui käytössä heti! Buu!)
Sukkahousut: Seppälä
Villasukat: Joulupukki tai isosisko ite