Viime kuussa ennätin muun pahanteon lisäksi lukea lehtiä! Aika vähän, mutta kumminskin! Nyt seuraakin viiltävää aikakauslehtianalyysiä, kohteena "muotilehdistö" meillä ja muualla, VAVISKAA.

1. Toukokuun i-D

Ennätin joku aika sitten tunnustamaan miltei vuosikymmeniä kestäneen rakkauteni ja arvonantoni i-D -lehteä kohtaan, ja mitä ne sitten menevät tekemään????

OMISTAVAT KOKO NUMERON AGYNESS DEYNILLE.

00020m0.jpg

Älkää käsittäkö minua väärin, Aggy-Paggy on ihan kiva likka varmasti ja on sillä kiva androgyyni tyyli, ja tykkää se muodista intohimoisesti ja lyhyt tukkakin sillä on, voi että. MUTTA ETTÄ MAAILMAN PARHAAN MUOTILEHDEN HISTORIAN EKA YHDELLE IHMISELLE OMISTETTU NUMERO?!?!?

Nyt miltei kuukauden kyseistä issueta tavailtuani olen hieman rauhoittunut. Silti risoo pari asiaa:

a) Brittiläinen omahyväisyys. Taas ollaan niin Cool Britanniaa että (muistaako joku muu vuoden -96 hehkutuksen? Hyvä, Mummon Kammarilla tavataan!). Harmaantuvahapsinen bloginpitäjänne vietti 1900-luvun viimeisen vuosikymmenen NME:n, The Facen yms. uskollisena lukijana ja otti tosissaan jokaviikkoiset rockin pelastajat, muodin messiaat jne, jotka olivat aina kappas vaan saarivaltakunnan omia tuotteita. Sittemmin huomasin, että muuallakin maailmassa osataan tehdä  vaatteita, biisejä, taidetta ja what have you, vieläpä paljon freesimmin ja rennommalla otteella kuin brittityylipoliisien ahnaassa puristuksessa ikinä, eikä suhteemme ole enää palautunut edelleen.

Agynessillä on hyvä tyyli ja dame Vivienne Westwood on minunkin kirjoissani lähellä jumalatarta, mutta mä olen lukenut i-D:stä jo vuosien kuluessa kymmeniä, vähän Agiliinaa paremmin kirjoittavien ihmisten tekemiä Vivienne-tädin haastiksia! Eikä House of Hollandista tule aidosti kiinnostavaa vaatemerkkiä siksi, että niiden Henkka on Agynessin bestis!!!

15477_large.jpg

b) Agynessin poikaystävä.

Juuri kun ennätin hehkuttaa rockaripoikaystävien autuutta, i-D menee liisteröimään sivunsa jollain punanaamaisella karhuherra Paddingtonilla ja antaa sen haastatella The Clash -yhtyeen jäsentä.

Rock-henkiset nuoret miehet, huomio! Viinan ja/tai sekakäytön turvottama olemus veljeilemässä paikallisen rock-legendan kanssa kapakassa EI OLE HYVÄ LOOK, esittipä sitä sitten Camden Townin klassikkopubeissa tai tamperelaisessa räkälämaailmassa.

No, tässä allaolevassa kuvassa Josh näyttää ihan söpölle, myönnetään:

07127_121158_agynessdeynpaddingnmeawa07J

Ylläolevasta rutinasta huolimatta lehti jätti kuin jättikin lopulta hyvän maun, Agyness muisti kehua riittävästi yhtä maailman kovimmista androgyynikaunottarista ikinä, eli Stella Tennantia*, ja onhan ne aika hauskoja ne Aggyn nimestä väännetyt otsikot ("Hey Ag, what's in yer make-up bag?"). Lisäksi sieltä löytyy Ihanan hullut miehet -top kolmoseen vahvasti kuuluva Jason Spaceman**.

* Stellan kuva:

118d9c21fcb.jpg

** Jasonin musiikkivideo (Oh honey I love you):
 

2. Ilmeisesti viimeisintä numeroatä edellinen pohjoismaiden Vice

Lehti keskittyi siihen mitä osaa, eli hehkuttamaan hyviä muita lehtiä! Amy Kellner haastatteli Woooooo Magazinen heppua, ja mikä parasta, lesbolehti Girls Like Usin tekijää, Jessica Glyseriä. Jos siis olet oikeasti androgyyniä tai poikamaista tai muuten vaan coolia tyyliesikuyvaa vailla,
go GLU!

Näytiksi pari GLU-kansikuvaa:

GLU7_cover.jpg

GLU5cover415x300.jpg

GLU4_cover.jpg

Myös Beloved Monster -juttu kannattaa lukea, on ne taiteilijat vaan erikoisia jamppoja.

3. Kotimaiset muotilehdet.

Äh, en mä taida enää jaksaa sanoa mitään.

Finski-Ellestä on puhuttu ympäriinsä, itse jäin odottavalle kannalle, vaikka Mia Dillemuthin stailauksista pidinkin.

Gloriakaan en nyt just jaksa haukkua, olenhan epäluonteenomaisen hyvällä tuulella, joten tyydyn toteamaan, että kiva kun olivat vihdoin tajunneet valita tyyliikkäiden suomalaisten naisten top teniin ihanan Maria Veitolan. (Kiitos kuvista, Oi ihana turhamaisuus!)
mariamaria2.jpg

Sellaista asiaa.

Omasta keväteleganssista ei nyt heru kuvia, toteanpahan vain siihen viime päivinä kuuluneen punaisten silmien, joidenkin farkkujen, Pallllmrothin platform -sandaalien ja I'm with stupid -t-paidan. Kyllä minä sitten olen hauska ihminen.

IM_WITH_STUPID.jpg

Kuunnellaan loppuun vielä Opus III -yhtyeen It's a Fine day,vaikka sataa, onhan mulla ihan kohta synttäritkin.

Ps.
Tampereella kävijät, käykää tutustumassa Bukra-kirjakaupan kellarissa Jere Dangerousin Reggae-julistenäyttelyyn! Ja tutustukaa kirjakauppaankin!